Σπετζοφαι η’σπετσοφαι..οπως και να το πεις η νοστιμια του δεν αλλαζει.
Ενα υπεροχο, πικαντικο και μερακλιδικο φαγητο που πιστευω αρεσει στους περισσοτερους..
Με καλη παρεα,κρασακι και τσιπουρακι ιδανικο.
Απολαυστε το!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
λουκανικο 600 γρ.χωριατικο απο χοιρινο κρεας κομμενο σε χοντρες ροδελες
πιπεριες κερατο 1 κιλο η’ακομα και στρογγυλες κομμενες σε μετρια κομματια
κρεμμυδι 2 ξερα κομμενα σε φετες
σκορδο 1 μεγαλη σκ. ψιλοκομμενη
ντοματες 1/2 κιλο ωριμες κομμενες σε καρε
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
μπουκοβο 1 πρεζα
ζαχαρη 1 πρεζα
ελαιολαδο
μαιντανο ψιλοκομμενο για πασπαλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε τηγανι ζεσταινουμε ελαιολαδο και τηγανιζουμε τις κομμενες πιπεριες,
μεχρι να παρουν χρωμα και μαλακωσουν ελαφρα.Τις αφαιρουμε απο το τηγανι
και προσθετουμε τα λουκανικα.
Τα τηγανιζουμε και αυτα μερικα λεπτα μεχρι να παρουν χρωμα και τα βαζουμε στο πιατο μαζι με τις πιπεριες.
Μεσα στο ιδιο λαδι προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν ελαφρα
και προσθετουμε τις ντοματες..
Αφηνουμε να παρουν κανα 2 βρασεις και προσθετουμε τα λουκανικα με τις πιπεριες
και τα αφηνουμε να βρασουν κανα 20λεπτο περιπου.Προσθετουμε αλατι,φρεσκοτριμμενο πιπερι,μπουκοβο,ζαχαρη
ανακατευουμε και σβηνουμε την φωτια.Σερβιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο και τυρι φετα,ταιριαζει πολυ με το συγκεκριμενο φαγητο και μπολικο ψωμακι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ