

Συνταγής
Εκτύπωση
ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
Σπετζοφαι η’σπετσοφαι..οπως και να το πεις η νοστιμια του δεν αλλαζει.
Ενα υπεροχο, πικαντικο και μερακλιδικο φαγητο που πιστευω αρεσει στους περισσοτερους..
Με καλη παρεα,κρασακι και τσιπουρακι ιδανικο.
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- λουκανικο - 600 γρ.χωριατικο απο χοιρινο κρεας κομμενο σε χοντρες ροδελες
- πιπεριες κερατο - 1 κιλο η’ακομα και στρογγυλες κομμενες σε μετρια κομματια
- κρεμμυδι - 2 ξερα κομμενα σε φετες
- σκορδο - 1 μεγαλη σκ. ψιλοκομμενη
- ντοματες - 1/2 κιλο ωριμες κομμενες σε καρε
- αλατι
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- μπουκοβο - 1 πρεζα
- ζαχαρη - 1 πρεζα
- ελαιολαδο
- μαιντανο - ψιλοκομμενο για πασπαλισμα
Εκτέλεση
- Σε τηγανι ζεσταινουμε ελαιολαδο και τηγανιζουμε τις κομμενες πιπεριες,
- μεχρι να παρουν χρωμα και μαλακωσουν ελαφρα.Τις αφαιρουμε απο το τηγανι
- και προσθετουμε τα λουκανικα.
- Τα τηγανιζουμε και αυτα μερικα λεπτα μεχρι να παρουν χρωμα και τα βαζουμε στο πιατο μαζι με τις πιπεριες.
- Μεσα στο ιδιο λαδι προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν ελαφρα
- και προσθετουμε τις ντοματες..
- Αφηνουμε να παρουν κανα 2 βρασεις και προσθετουμε τα λουκανικα με τις πιπεριες
- και τα αφηνουμε να βρασουν κανα 20λεπτο περιπου.
Προσθετουμε αλατι,φρεσκοτριμμενο πιπερι,μπουκοβο,ζαχαρη - ανακατευουμε και σβηνουμε την φωτια.Σερβιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο και τυρι φετα,ταιριαζει πολυ με το συγκεκριμενο φαγητο και μπολικο ψωμακι.