μπεικιν παουντερ 1 κ.γλυκου διαλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
νερο Ζεστο για το ζυμωμα
βουτυρο Λιγο λυωμενο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα υλικα εκτος απο το νερο,τα ανακατευουμε
και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο νερο
και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μαςνα μην κολλαει στα χερια μας.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει 3 τεταρτα.
Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλοπαχους 5-6 χιλ.
και με ενα μαχαιρι κοβουμε μια λωριδα και αναλογατο μεγεθος του πεινιρλι που θελουμε το χωριζουμε σε κομματια.
Στην συνεχεια πιανουμε τις δυο ακρες και τεντωνοντας ελαφρατις πιεζουμε με τα δαχτυλα μας και τις ενωνουμε ωστε να παρουντο σχημα βαρκας.
Κατοπιν τα πλαινα τα γυριζουμε προς τα μεσα ανασηκωνοντας τα ελαφραγια να μπορεσουμε να βαλουμε την γεμιση.
Τα αλοιφουμε με βουτυρο και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνονα ψηθουν για ενα τεταρτο περιπου,
στην συνεχεια τα βγαζουμε και τα γεμιζουμε με υλικα της αρεσκειας μας και τα ξαναβαζουμε στονφουρνο για αλλο ενα τεταρτο ακομα.
Εδω να συμπληρωσω και να πω πως..αν θελετε αφηνετε τα μισοψημεναπεινιρλι που ειναι χωρις την γεμιση να κρυωσουν καλα,και να ταβαλετε σε σακουλακια καλα κλεισμενα μεσα στην καταψυξη,και οταν θελησετε να φατε πεινιρλι,τα βγαζετε τα γεμιζετε και τα ψηνετε για ενα τεταρτο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια