ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ BALOO!!!
Φτιαξτε σπιτικες καραμελες γαλακτος-βουτυρου με την μοναδικη γευση
baloo που υπαρχουν στο εμποριο και ξεχαστε τις ετοιμες..
Οι σπιτικες αυτες καραμελες θα ξετρελανουν μικρους και μεγαλους!!!
Δοκιμαστε τις ειναι πανευκολες στην παρασκευη τους!!!
15
Μερίδες: 50 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
κρεμα γαλακτος 1 κουπα
βουτυρο 5 κ.σουπας (εγω εβαλα αρωματικο το milbona)
ζαχαρη 1 1/2 κουπα
γλυκοζη 1/4 της κουπας
νερο 1/4 της κουπας
αλατι 1 1/2 κ.γλυκου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε την κρεμα γαλακτος με το βουτυρο και το αλατι να ζεσταθουν σε μετρια φωτια για 5 λεπτα.
Σε αντικολλητικο τηγανι ριχνουμε το νερο,τη ζαχαρη και την γλυκοζη
και μολις αρχιζει να βραζει
το αφηνουμε για 5 λεπτα ανακατευοντας καλα.
Ριχνουμε με προσοχη την κρεμα γαλακτος με το βουτυρο που εχουμε ζεστανει με προσοχη,
ανακατευουμε και το αφηνουμε να βρασει για 20 λεπτα.
Αν χρειαστει μειωνουμε η'αυξανουμε την θερμοκρασια ωστε να μη χυθει το μιγμα.
Σιγα σιγα η καραμελα θα αρχισει να σκουραινει και να πηζει.
Στρωνουμε στον παγκο μας η'σε καποιο ταπερ τετραγωνο λαδοκολλα και ριχνουμε την καραμελα.
Αφηνουμε να κρυωσει και να σφιξει,και κατοπιν μεταφερουμε την λαδοκολλα σε ξυλο κοπης και με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε μικρα ομοιομορφα κομματια και τυλιγουμε το καθε ενα σε σελοφαν,και οι καραμελες ειναι ετοιμες.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα