Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε πεντανόστιμες πίτες! Ιδανικές για να συνοδεύσουν σπιτικό γύρο, καλαμάκια, κεμπάπ.
90
Μερίδες: 7
Πολύ εύκολο
Συστατικά
αλεύρι ½ κιλό
μαγιά ξερή 1 φακελακι
αλάτι 1 κ.γλ.
ζάχαρη 1 κ.γλ.
νερό χλιαρό 300 ml περίπου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό.
Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό
μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ
να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
Τότε την ξαναζυμώνουμε την πλαθουμε σε μπαστουνι και την χωριζουμε σε 7 μπαλιτσες.παίρνουμε μια μπαλιτσα ζύμης στο χέρι μας
και ανάμεσα στις παλάμες ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι) η'αλευρωνουμε ελαφρα τον παγκο μας και την ανοιγουμε με τον πλαστη.
Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 2-3 λεπτα από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Σεπτεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια