Μια εξαιρετικη,πεντανοστιμη καπνιστη σπιτικη σαλτσα για να συνοδεψει τελεια τα ψητα κρεατα.
Ιδανικη ακομα και για το μαριναρισμα τους.
Δοκιμαστε την!!!
30
Μερίδες: 1 μεσαιο βαζακι
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Ελαιολαδο 4 κ.σουπας
Κρεμμυδι ξερο 1 τεμ.ψιλοκομμενο
Σκορδο 3 σκ.ψιλοκομμενες
Ζαχαρη μαυρη 3 κ.σουπας
Worcestershire sauce 3 κ.σουπας
Βαλσαμικο ξυδι κρεμα 3 κ.σουπας
Κετσαπ 300 γρ.
Παπρικα καπνιστη 1 κ.σουπας
Αλατι
Πιπερι
Νερο 100 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε αντικολλητικο βαθυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε κρεμμυδι με σκορδο.
Τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν.
Στην συνεχεια προσθετουμε την μαυρη ζαχαρη.
Τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να δουμε οτι αρχιζουν να καραμελωνουν.
Κατοπιν προσθετουμε το βαλσαμικο ξυδι,την worcestershire sauce ανακατευουμε και αφηνουμε να εξατμιστει το ξυδι.
Στην συνεχεια προσθετουμε την κετσαπ,αλατι,πιπερι,παπρικα.
Τελος προσθετουμε το νερο και αφηνουμε να βρασει ελαχιστα.
Μεχρι να δουμε οτι η σαλτσα μας εχει πια δεσει και εχει αυτη την μορφη.
Αδειαζουμε την σαλτσα μας στο μουλτι και την χτυπαμε να γινει λεια.
Την τοποθετουμε σε αποστειρωμενο βαζακι η΄μπουκαλακι και αφου κρυωσει την βαζουμε στο ψυγειο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΗΛΟ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ!!!
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ!!!