ΠΟΤΑ / ΛΙΚΕΡ

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ!!!

Λεμονακι μυρωδατο.. Αυτη την εποχη τα λεμονια ειναι στα φορτε τους..κι αμα εχεις και δικη σου λεμονια και κοβεις φρεσκο φρεσκο το λεμονακι με την υπεροχη μυρωδια του ειναι αλλο πραγμα βρε παιδι μου.Ετσι κι εγω μαζεψα λεμονια κι εφτιαξα σπιτικη λεμοναδα,εβαλα και σε παγοκυψελες χυμο ωστε το καλοκαιρι που θα ειναι δυσευρετα να εχω χυμο λεμονιου να τον χρησιμοποιησω στην μαγειρικη μου,και οπου αλλου μου χρειαστει. Ειναι πολυ ευκολη η διαδικασια να φτιαξετε σπιτικη λεμοναδα και πραγματικα αξιζει να την δοκιμασετε..!!!

svg10
Μερίδες: 2 λίτρα
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • λεμονι 4 νεροποτηρα φυσικο χυμο
    ζαχαρη 6 νεροποτηρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στιβουμε τα λεμονια
  2.  και τα σουρωνουμε σε λεπτο σουρωτηρι.
  3. Στην συνεχεια αφου εχουμε μετρησει ποσα ποτηρια εχουμε στιψει μετραμε την ζαχαρη και την ριχνουμε μεσα στον χυμο
  4.  ανακατευουμε οσο μπορουμε για να λιωσει η ζαχαρη,
  5. και τοποθετουμε την λεμοναδα μας σε γυαλινα αποστειρωμενα μπουκαλια και τα τοποθετουμε στο
  6. ψυγειο μας.
  7. Οταν θελουμε να πιουμε η'να σερβιρουμε ανακινουμε πολυ καλα το μπουκαλι,και βαζουμε σε ποτηρι 1/3 χυμο και 2/3 κρυο νερο,ανακατευουμε πολυ καλα και σερβιρουμε..αν ειναι καλοκαιρι τα παγακια ειναι απαραιτητα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Ιανουαρίου 2013