ΓΛΥΚΑ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ!!!

-Δε μου λες... -Μάλιστα... -Εσεις..εσεις εδω φτιαχνετε ενα ..ειναι ολο ετσι..σαντιγι που χει απο κατω σοκολατα...οχι,απο πανω σοκολατα...κι εχει ολο..ειναι ολο μεσα σ ενα γυαλινο μπωλ..... -ΑΑΑ προφιτερολ κυριε... -Πως το πες; -Προ-φι-τε-ρολ... -τροφ... -Οχι τροφιλερολ κυριε...ΠΡΟφιτερολ...να σας μαθω!!! -Οχι!!!Δεν θελω να το μαθω,θελω να το φαω!!! ...Σας θυμησε τιποτα ο παραπάνω διάλογος;Αν ναι,εισαστε στο σωστό μέρος!!!Μονο που εδώ,θα σας μάθω και πώς φτιάχνεται(για οσους/ες δεν ξέρουν)!!! Πρόκειται για ένα κλασσικό πανεύκολο και πανω απ όλα πεντανόστιμο γλυκάκι!!!Παμε λοιπόν να το φτιάξουμε και να το απολαυσουμε!!!

Μερίδες: 12 κομματια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ (ΣΟΥΔΑΚΙΑ)
    αλευρι 150 γρ. για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
    νερο 150 γρ.
    αλατι 2 πρεζες
    βουτυρο 3 κ.σουπας (50 γρ.)
    αβγα 3 μεγαλα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
    γαλα 500 ml φρεσκο
    κρεμα γαλακτος 500 ml
    ζαχαρη 160 γρ.
    βανιλια 2
    αβγα 2 ολοκληρα
    αβγα 6 κροκους
    κορν φλαουρ 40 γρ. κοσκινισμενο
    αλευρι 40 γρ. κοσκινισμενο
    αλατι 2 πρεζες
    Για την σαντιγι
    Γκαρνι ζαχαροπλαστικης 100 γρ. (1 φακελο) στιγμης με γευση βανιλια + 200 ml (1 φλ.τσαγιου) κρυο γαλα για την παρασκευη της.
    Για την Γκαναζ
    κουβερτουρα 400 γρ.σοκολατα
    κρεμα γαλακτος 300 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Δειτε ΕΔΩ πως θα φτιαξετε τα σουδακια. Δειτε ΕΔΩ πως θα φτιαξετε την κρεμα,μολις την τελειωσετε εχετε ειδη χτυπησει την σαντιγι για 5 λεπτα και την προσθετετε στην κρεμα
  2. ανακατευοντας απαλα με σπατουλα να απορροφηθει,
  3. και σκεπαζετε με διαφανη μεμβρανη ακουμπωντας την επανω στην επιφανεια της,ωστε να αποτρεψετε την δημιουργια κρουστας.
  4. Με ενα μαχαιρακι τρυπατε το κατω μερος απο τα σουδακια,
  5. γεμιζετε το κορνε με την κρεμα και τα γεμιζετε.
  6. Εχετε προμηθευτει μπολακια η'αν θελετε ενα μεγαλο μπολ,βαζετε μια στρωση κρεμα ζαχαροπλαστικης,2 σουδακια
  7.  και λιγη κρεμα παλι απο πανω.
  8. Βαζετε σε κατσαρολακι την κρεμα γαλακτος να ερθει σε σημειο βρασμου και την αφαιρειτε αμεσως και την προσθετε τε στην κομματιασμενη κουβερτουρα οπου εχετε σε αλλο μπολ
  9.  και αρχιζετε με το συρμα να την ανακατευετε μεχρι να λιωσει
  10.  και να παρει μια γυαλαδα.
  11. Βαζετε απο μια στρωση σοκολατα σε καθε μπολακι και τα τοποθετειτε στο ψυγειο να παγωσουν.
  12. Οταν παγωσουν διακοσμηστε τα αν θελετε με σαντιγι, τριμμενη σοκολατα,  κερασακια και απολαυστε τα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 12 Οκτωβρίου 2014