Σε λεκανη βαζουμε την μαγια την ζαχαρη το ελαιολαδο το χλιαρο νερο (οχι καυτο) και ανακατευουμε καλα να διαλυθει η μαγια.
Αφηνουμε στην ακρη μεχρι να ενεργοποιηθει -φουσκωσει.
Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το κοσκινισμενο αλευρι και ζυμωνουμε.
Αλευρωνουμε ελαφρα τον παγκο μας και ζυμωνουμε δυνατα εκει πια για 5 λεπτα
μεχρι να εχουμε μια μαλακη απαλη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια μας.
Λαδωνουμε ελαφρα ενα ταψι στρογγυλο τοποθετουμε την ζυμη την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 3 τεταρτα με 1 ωρα μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.
Στην συνεχεια ραντιζουμε με λιγο νερακι την επιφανεια και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρακι χαραζουμε με μαχαιρι
και ψηνουμε για 40 περιπου λεπτα αναλογα και τον φουρνο μας στους 200 βαθμους.Οταν χτυπησουμε το κατω μερος του ψωμιου και ακουσουμε εναν κουφιο ηχο ειναι ετοιμο.
Το αφαιρουμε και το βαζουμε επανω σε σχαρα να κρυωσει.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια