Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη βαζουμε την μαγια την ζαχαρη το ελαιολαδο το χλιαρο νερο (οχι καυτο) και ανακατευουμε καλα να διαλυθει η μαγια.
- Αφηνουμε στην ακρη μεχρι να ενεργοποιηθει -φουσκωσει.
- Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το κοσκινισμενο αλευρι και ζυμωνουμε.
- Αλευρωνουμε ελαφρα τον παγκο μας και ζυμωνουμε δυνατα εκει πια για 5 λεπτα
- μεχρι να εχουμε μια μαλακη απαλη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια μας.
- Λαδωνουμε ελαφρα ενα ταψι στρογγυλο τοποθετουμε την ζυμη την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 3 τεταρτα με 1 ωρα μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.
- Στην συνεχεια ραντιζουμε με λιγο νερακι την επιφανεια και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρακι χαραζουμε με μαχαιρι
- και ψηνουμε για 40 περιπου λεπτα αναλογα και τον φουρνο μας στους 200 βαθμους.Οταν χτυπησουμε το κατω μερος του ψωμιου και ακουσουμε εναν κουφιο ηχο ειναι ετοιμο.
- Το αφαιρουμε και το βαζουμε επανω σε σχαρα να κρυωσει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Οκτωβρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια