ΓΛΥΚΑΣΑΛΤΣΕΣ/ΣΩΣ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!!

Υπεροχο μυρωδατο σιροπι φραουλας,για να γαρνιρετε,παγωτα,κρεπες,τηγανιτες, μιλκσεικ,τουρτες κ.λ.π. Αξιζει να το φτιαξετε!!!

svg25
Μερίδες: 2 βάζα
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φραουλες 930 γρ.
    ζαχαρη 825 γρ.
    χυμό λεμόνι 1 κ.σουπας
    γλυκοζη 2 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε τις φραουλες,
  2. αφαιρουμε τα κοτσανια τους  τις κοβουμε στα 2 η'στα 4 εαν ειναι μεγαλες
  3. και τις βαζουμε σε κατσαρολα με 900 ml νερο να βρασουν για 5 λεπτα.
  4. Τις αφαιρουμε με τρυπητη κουταλα και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.
  5. Τις ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα με το νερο οπου ειχαν βρασει και ανακατευουμε.
  6. Παιρνουμε μια λεκανη και ψιλο σουρωτηρι ριχνουμε λιγο λιγο τον χυμο της φραουλας και σουρωνουμε.
  7. Ξεπλενουμε καλα την κατσαρολα μας και ριχνουμε τον σουρωμενο χυμο απο τα σπορια,την ζαχαρη
  8.  και τα βαζουμε να βρασουν,ανακατευοντας στην αρχη,ριχνουμε τον χυμο λεμονι,την γλυκοζη και προσεχουμε να μην μας φουσκωσει..ξαφριζουμε εαν χρειαστει και βραζουμε μεχρι να δουμε οτι το σιροπι μας εχει δεσει..(παρτε ενα πιατακι βαλτε λιγη ποσοτητα σιροπιου αφηστε λιγο να κρυωσει και με το κουταλακι ανασηκωστε το σιροπι και ριξτε το στο πιατακι αν δειτε οτι στεκεται και δεν τρεχει ειναι ετοιμο.)
  9. Το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια η μπουκαλια,και οταν κρυωσουν εντελως τα τοποθετουμε στο ψυγειο. Διατηρειται για μεγαλο χρονικο διαστημα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Μαρτίου 2014