ΓΛΥΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!!!

Ο φημισμενος χαλβας φαρσαλων που συνανταμε στα διαφορα πανηγυρια και  που ολοι ακριβοπληρωνουμε..τελος!!! Φτιαξτε σπιτικο χαλβα με υλικα που εχουμε ολοι στο ντουλαπι μας μονο με 3,50 ευρω το πολυ. Μυρωδατος με την υπεροχη καραμελενια κρουστα και τα ολοκληρα καβουρδισμενα αμυγδαλα θα σας ενθουσιασει!!! Μια δοκιμη θα σας πεισει!!!

svg35
Μερίδες: 40 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • σπορελαιο 3/4 κουπας η’βουτυρο αρωματικο(εγω εβαλα αγελαδος)
    κορν φλαουρ 2 κουπες γεματες
    ζαχαρη 3 κουπες
    νερο 4 κουπες
    ζαχαρη 1 κουπα για την καραμελα
    αμυγδαλα 1 κουπα ασπρισμενα και καβουρδισμενα
    κανελα 2 κ.γλυκου τριμμενη (προεραιτικα)εγω την προσθεσα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη ριχνουμε τις 4 κουπες νερο,τις 3 κουπες ζαχαρη,το κορν φλαουρ,το σπορελαιο η'το βουτυρο και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να διαλυθουν και ενωθουν ολα τα υλικα.
  2. Σε κατσαρολα με χοντρο πατο ριχνουμε λιγη λιγη απο την 1 κουπα την ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι να την δουμε να λιωνει.
  3. Μολις λιωσει ριχνουμε παλι λιγη ζαχαρη ανακατευοντας μεχρι να λιωσει. Αυτο το συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσει η ζαχαρη και εχει παρει ηδη το χρωμα της καραμελας.
  4. Στην συνεχεια ριχνουμε τα υλικα που εχουμε διαλυσει και με ξυλινη κουταλα ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πηξει.
  5. Μη φοβηθειτε αν δειτε την καραμελα να εχει σκληρυνει σιγα σιγα με την θερμοκρασια θα λιωσει.Λιγο πριν πηξει ριχνουμε την κανελα και τα καβουρδισμενα αμυγδαλα ανακατευουμε
  6. και μολις δουμε να ξεκολλαει απο την κατσαρολα τον απλωνουμε σε ταψακι,πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη απο πανω,
  7. αν θελετε μπορειτε να βαλετε και κανελα και τον ψηνετε στο γκριλ μεχρι να καραμελωσει και ειναι ετοιμος. Αφηστε τον λιγο να κρυωσει στε να μπορεσετε να τον κοψετε σε κομματια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Σεπτεμβρίου 2013