Οπως και να τα πεις η νοστιμια τους δεν αλλαζει.
Δοκιμαστε τα!!!
25
Μερίδες: 16 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
κρεμμυδι 1 μετριο ξερο κομμενο σε μικρα καρε
πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε μικρα καρε
καροτα 2 μετρια τριμμενα
κολοκυθακια 2 μετρια τριμμενα
λαχανο 1 κουπα του nescafe μωβ ψιλοκομμενο οπως στην σαλατα
σελινο 3 κλωναρακια ψιλοκομμενο
φυλλο κρουστας 4 κομμενα το καθε φυλλο στα 4
ελαιολαδο για το τηγανι 50 ml και λιγο επιπλεον για το αλειμμα των φυλλων
ξυδι βαλσαμικο 1 σφηνακι με θυμαρισιο μελι
αλατι
πιπερι
σκορδο 1 κ.γλυκου σε σκονη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεμμυδι
το οποιο το σωταρουμε μεχρι να γυαλισει.
Κατοπιν ριχνουμε ολα τα υπολοιπα λαχανικα εκτος απο το σελινο και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν,
τοτε σβηνουμε με το μπαλσαμικο ανακατευουμε και αφηνουμε να εξατμιστει.
Κατοπιν προσθετουμε το σελινο,αλατι,πιπερι,σκορδο ανακατευουμε καλα αφαιρουμε απο την φωτια και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Παιρνουμε ενα ενα φυλλο το κοβουμε σε 4 ισα τετραγωνα κομματια
βαζουμε απο 1 κ.σουπας γεμιση
γυρναμε 1 φορα το φυλλο προς τα μεσα,
κατοπιν διπλωνουμε και τα πλαινα προς τα μεσα
και αρχιζουμε να ρολαρουμε.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα και τα τοποθετουμε σε στρωμενο με λαδοκολλα ταψι τα αλειφουμε με ελαιολαδο.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα περιπου.
Τα αφαιρουμε και σερβιρουμε.Ειτε ζεστα ειτε κρυα τρωγονται πολυ ευχαριστα.
Συνηθως συνοδευονται με γλυκοξινη σως,τα συγκεκριμενα επειδη εχουν μεσα το μπαλσαμικο με το μελι δεν χρειαζονται.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια