ΖΥΜΕΣΝΗΣΤΙΣΙΜΑΨΩΜΙ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ!!!

Με την βοηθεια του αρτοπαρασκευαστη εδω και χρονια φτιαχνω,ψωμι,τυροψωμο,σταφιδοψωμο,ζαμπονοτυροψωμο, ντονατς,κ.λ.π. Αλλοτε τον βαζω στο προγραμμα να ολοκληρωσει ολη την διαδικασια απο το ζυμωμα,φουσκωμα μεχρι και το ψησιμο,και Αλλοτε τον ρυθμιζω να φτανει μεχρι το φουσκωμα,αφαιρω την ζυμη και ολοκληρωνω εγω το ψησιμο αφου φτιαξω ,καρβελακια,φρατζολακια,η'οτι αλλο σχημα θελω. Ετσι λοιπον εφτιαξα αυτα τα υπεροχα ατομικα σταφιδοψωμα..

svg60
Μερίδες: 12 κομματια

Συστατικά

  • αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις (η’καλαμποκαλευρο)
    σταφιδες 100 γρ. μαυρες
    ζαχαρη 6 κ.της σουπας
    ελαιολαδο 3 κ.της σουπας
    μαγια 2 φακελακια ξερη
    αλατι 1 κ.του γλυκου
    γαρυφαλο 1 πρεζα (σκονη)
    κανελα 1 1/2 κ.της σουπας (σκονη)
    νερο 250 ml (περιπου)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του αρτοπαρασκευαστη το αλευρι,
  2. και στην συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα,εκτος απο τις σταφιδες και το νερο.
  3. Βαζουμε σε λειτουργια τον αρτοπαρασκευαστη
  4.  και ριχνουμε σιγα σιγα το νερο
  5.  και το αφηνουμε να ολοκληρωσει το ζυμωμα του.
  6. Οταν φτασει η ωρα ριχνουμε τις σταφιδες κλεινουμε το καπακι και το αφηνουμε να φουσκωσει.
  7. Βγαζουμε την ζυμη στον παγκο μας,χωριζουμε την ζυμη σε μικρα μπαλακια
  8. αλειφουμε με λιγο λαδι φορμιτσες
  9. και τοποθετουμε τα ζυμαρακια μας.
  10. Εχουμε προθερμανει τον φουρνο στους 100 βαθμους απο πριν, και την ωρα που ειναι να βαλουμε τις φορμες τον κλεινουμε και αφηνουμε ενα 20λεπτο να φουσκωσουν. Στην συνεχεια αναβουμε τον φουρνο στην λειτουργια αερα στους 180 βαθμους για 35 λεπτα να ψηθουν. Τα αφαιρουμε αμεσως απο τις φορμες και τα αφηνουμε σε σχαρα να κρυωσουν. Ειναι πεντανοστιμα..δοκιμαστε τα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Φεβρουαρίου 2012