ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ!!!
Ενας τελειως διαφορετικος τροπος για να φαμε το συκωτι.
Ειναι σουπερ πεντανοστιμο και εξαιρετικο φαγητο με καραμελωμενα κρεμμυδια, γλυκοξινη σαλτσα και αρκετα διαιτητικο θα ελεγα.
Αξιζει να το δοκιμασετε!!!
50
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο
Συστατικά
συκωτι μοσχαρισιο 650 γρ. γαλακτος
λευκο κρασι 1/2 κρασοποτηρο ξηρο
κρεμμυδι 2 μεγαλα ξερα κομμενα σε χοντρες φετες
σκορδο 1 σκ. λιωμενη στην πρεσα
ελαιολαδο 1 σφηνακι
μπαλσαμικο 1 σφηνακι
χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
μουσταρδα 1 κ.σουπας
μαυρη ζαχαρη 2 κ.γλυκου
αλατι
θυμαρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε καλα το συκωτι το στραγγιζουμε το αλατιζουμε και το βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι να ψηθει.
Αφου αλλαξει χρωμα απο την μια πλευρα το γυριζουμε απο την αλλη και με μαχαιρι το χαραζουμε στην επιφανεια του.Μολις σωθουν τα υγρα του ριχνουμε το κρασι και σε χαμηλη φωτια το αφηνουμε να ψηθει μεχρι να σωθει το κρασακι γυρνωντας το καθε φορα,και σβηνουμε την φωτια.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο
μεχρι να μαραθουν και γυαλισουν τα κρεμμυδια.
Ριχνουμε την ζαχαρη
και σωταρουμε μεχρι να καραμελωσουν τα κρεμμυδια.
Σε σεικερ βαζουμε το μπαλσαμικο,τον χυμο λεμονιου την μουσταρδα τα χτυπαμε και τα ριχνουμε στα κρεμμυδια,ανακατευουμε
και περιχυνουμε το συκωτι.Πασπαλιζουμε με θυμαρι και σερβιρουμε με σαλατα εποχης!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΑΡΝΙ ΣΟΥΒΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ