ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.. ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!

Μελομακαρονα με επιτυχια 100% Απο τα καλυτερα μελομακαρονα που εχετε φαει!!!

svg180
Μερίδες: 114 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • καλαμποκελαιο 3 φλ.τσαγιου
    φυτινη 1 φλ.τσαγιου
    μπυρα 1 μεγαλη χωρις αφρο
    χυμό πορτοκάλι 1 ποτηρι νερου φυσικο
    χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο τα πορτοκαλια
    ξυσμα λεμονιου απο το λεμονι
    κανελα 2 1/2 κ.γλυκου
    γαρυφαλο 1 1/2 κ.γλυκου
    μπεικιν παουντερ 1 φακελακι
    σοδα 2 κ.γλυκου διαλλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
    αλατι 2 κ.γλυκου
    ζαχαρη 1 φλ.τσαγιου
    σιμιγδαλι 1/2 κιλο ψιλο
    αλευρι 1 1/2 κιλο μαλακο
    καρυδια χοντροκομμενα για την διακοσμηση
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    μελι 5 φλ.τσαγιου
    ζαχαρη 5 φλ.τσαγιου
    νερο 5 φλ.τσαγιου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια μεγαλη λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το σιμιγδαλι και το αλευρι και ανακατευουμε,
  2. στην συνεχεια ριχνουμε το σιμιγδαλι ανακατευουμε,
  3. και κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε.
  4. Αφου το ζυμωσουμε παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας την πλαθουμε και δινουμε ενα μακροστενο σχημα βαζοντας τον δεικτη μας στο κεντρο της ζυμης
  5. πιανουμε με τον αντιχειρα το πλαινο της ζυμης
  6. και του κανουμε ενα διπλωμα
  7. αφηνοντας απο πισω ενα κενο.
  8. Το κενο αυτο βοηθαει στο μελωμα να εισχωρησει σωστα το σιροπι μεσα στο μελομακαρονο. Τα αραδιαζουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας με το κλεισιμο του μελομακαρονου προς τα κατω. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει η ζυμη μας και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1/2 ωρα περιπου με 35 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
  9. Αφου εχουν ψηθει ολα,τα τοποθετουμε μεσα στον φουρνο μας αφου τον  εχουμε κλεισει,και τα διατηρουμε χλυαρα μεχρι να φτιαξουμε το σιροπι μας.
  10. Σε μια κατσαρολα βαζουμε τα υλικα μας,ζαχαρη μελι και νερο και τα αφηνουμε να παρουν βραση,
  11. αφαιρουμε τον αφρο,και αμεσως χαμηλωνουμε την θερμοκρασια απο το 9 στο 6 και το αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα.
  12. Στην συνεχεια παιρνουμε ταψια και μοιραζουμε τα μελομακαρονα μεσα σε αυτα, και αρχιζουμε να τους ριχνουμε το σιροπι.
  13. Καθε 10 λεπτα τα αναποδογυριζουμε μεχρι να πιουν ολο το σιροπι. Στο μουλτι τωρα εχουμε κοψει καρυδια και πασπαλιζουμε απο πανω τα  μελομακαρονα,και τα τοποθετουμε σε πιατελες. Αν θελετε μπορειτε να τα κανετε και γεμιστα με καρυδι,την ωρα που πλαθετε το καθε μελομακαρονο. Επισης μπορειτε να τα καλυψετε και με σοκολατα,αφου πρωτα τα εχετε μελωσει.
TIP:Για καλυτερο και πετυχημενο ψησιμο και μελωμα ζυγιζετε το καθε ζυμαρακι που θα πλαθετε σε μελομακαρονο στα 35 γραμμαρια,ετσι θα ειναι ολα ομοιομορφα και πετυχημενα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Δεκεμβρίου 2010