ΓΛΥΚΑΖΥΜΕΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΓΛΥΚΑ Η’ ΑΛΜΥΡΑ!!!

Ισως τα πιο ευκολα και ξεκουραστα κρουασαν που μπορειτε να φτιαξετε ειτε γλυκα ειτε αλμυρα, με την βοηθεια του αρτοπαρασκευαστη και την πιο νοστιμη συνταγη ζυμης. Πραγματικα αξιζουν να τα δοκιμασετε για τους μικρους μας φιλους με το γαλα τους,για κολατσιο στο σχολειο,και γιατι οχι και για μας τους μεγαλους,με τον πρωινο και απογευματινο καφε μας. Γεμιστε τα με σοκολατα,μαρμελαδα,κρεμα,η΄με τυρι,παριζα,γαλοπουλα κ.λ.π ακομα και σκετα ειναι πεντανοστιμα. Δοκιμαστε τα!!!!

svg60
Μερίδες: 4 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • αλευρι 4 κουπες (μεζουρα αρτοπαρασκευαστη)= 1/2 κιλο για τσουρεκια
    μαγια 2 κυβους φρεσκια τριμμενη(50 γρ.)
    ζαχαρη 6 κ.σουπας
    αλατι 1 κ.γλυκου
    αβγα 2 ολοκληρα
    γαλα 150 ml εβαπορε
    βουτυρο 7 κ.γλυκου λιωμενο
    αβγα 1 για αλειμμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε τα υλικα με την σειρα οπως τα εχω γραμμενα,εκτος απο το γαλα και το βουτυρο μεσα στον καδο.
  2. Παταμε το MENU
  3. και αναβει το κουμπι DOUGH (ζυμωμα),
  4. παταμε στην συνεχεια το START( εκκινηση)
  5. και το LOCK (κλέιδωμα του προγραμματος)
  6. και εμφανιζεται η ωρα που θα χρειαστει να ετοιμαστει η ζυμη μας.
  7. Αφου ξεκινησει ριχνουμε το γαλα
  8. και το λιωμενο βουτυρο στα 2 πρωτα λεπτα,κλεινουμε το καπακι και το αφηνουμε να ετοιμαστει μονο του.
  9. Οταν τελειωσει το προγραμμα αδειαζουμε την ζυμη σε βουτυρωμενο παγκο
  10. και ανοιγουμε ενα φυλλο μακροστενο και σχετικα λεπτο,εγω δεν το εκανα και πολυ λεπτο.το χαραζουμε κατα μηκος με μαχαιρι και σχηματιζουμε 2 φυλλα.
  11. Με το μαχαιρι κοβουμε τριγωνα κομματια
  12.  και ενα ενα τα ρολαρουμε και τους δινουμε το σχημα του κρουασαν.Αν θελετε μπορειτε να χωρισετε το φυλλο σε περισσοτερα απο 2 και να φτιαξετε πιο μικρα κρουασαν ωστε να σας βγουν και περισσοτερα κομματια.
  13. Τα τοποθετουμε σε βουτυρωμενη λαμαρινα του φουρνου μας
  14. τα σκεπαζουμε με πετσετα και τα αφηνουμε για 1 ωρα σε πολυ ζεστο μερος του σπιτιου μας να διπλασιαστουν σε ογκο.
  15. Τα αλειφουμε με πινελο με 1 χτυπημενο αυγο
  16.  και τα ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτα. Οταν ψηθουν με μια συριγγα σαντιγης τα γεμιζουμε με μερεντα, μαρμελαδα..ακομα και σκετα ειναι πεντανοστιμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 26 Φεβρουαρίου 2014