ΖΥΜΕΣΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΤΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΙΚΗΣ!!! ( Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ)

Ευχαριστουμε παρα πολυ την ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΗ που την μοιραστηκε μαζι μας!!!

svg60
Μερίδες: 24 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 500 γρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ (για ολες τις χρησεις)
    μαγια 2 φακελακια ξερη
    αλατι 1 κ.γλυκου διαλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    νερο 1 ποτηρι νερου,χλιαρο
    καλαμποκελαιο για το τηγανι
    ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
    πατατες 5 μετριες
    κρεμμυδι 2 ξερα
    φετα Τριμμενη οση θελετε
    άνηθο λίγο
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολιτσα βραζουμε τις πατατες,
  2. στην συνεχεια τις θρυμματιζουμε,ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ανηθο,τριμμενη φετα  λιγο αλατι,πιπερι και ανακατευουμε καλα την γεμιση.
  3. Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι,την μαγια,την ζαχαρη,το αλατι ανακατευουμε,
  4. και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο,
  5. μεχρι να φτιαξουμε μια μαλακια και ευκολοπλαστη ζυμη.
  6. Ανοιγουμε μικρα ολοστρογγυλα πιτακια,
  7. και με ενα κ.γλυκου βαζουμε γεμιση
  8. και το κλεινουμε.
  9. Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε μπολικο αραβοσιτελαιο,το αφηνουμε να καψει και τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα  απ'ολες τις πλευρες.
  10. Τρωγοντε ζεστα,ακομα και κρυα πολυ ευχαριστα. Ειναι μια συνταγη παρα πολυ νοστιμη με αφρατη ζυμη,οπου μπορειτε να την  γεμισετε με την δικη σας φαντασια..
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Ιανουαρίου 2011