

- 60 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 24 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΤΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΙΚΗΣ!!! ( Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ)
Ευχαριστουμε παρα πολυ την ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΗ που την μοιραστηκε μαζι μας!!!
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- αλευρι - 500 γρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ (για ολες τις χρησεις)
- μαγια - 2 φακελακια ξερη
- αλατι - 1 κ.γλυκου διαλυμενη στον χυμο πορτοκαλιου
- ζαχαρη - 1 κ.γλυκου
- νερο - 1 ποτηρι νερου,χλιαρο
- καλαμποκελαιο - για το τηγανι
- ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
- πατατες - 5 μετριες
- κρεμμυδι - 2 ξερα
- φετα - Τριμμενη οση θελετε
- άνηθο - λίγο
- αλατι
- πιπερι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρολιτσα βραζουμε τις πατατες,
- στην συνεχεια τις
θρυμματιζουμε,ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ανηθο,τριμμενη φετα
λιγο αλατι,πιπερι και ανακατευουμε καλα την γεμιση. - Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι,την μαγια,την ζαχαρη,το αλατι ανακατευουμε,
- και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο,
- μεχρι να φτιαξουμε
μια μαλακια και ευκολοπλαστη ζυμη. - Ανοιγουμε μικρα ολοστρογγυλα πιτακια,
- και με ενα κ.γλυκου βαζουμε γεμιση
- και το κλεινουμε.
- Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε μπολικο αραβοσιτελαιο,το αφηνουμε να καψει
και τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα
απ'ολες τις πλευρες. - Τρωγοντε ζεστα,ακομα και κρυα πολυ ευχαριστα.
Ειναι μια συνταγη παρα πολυ νοστιμη με αφρατη ζυμη,οπου μπορειτε να την
γεμισετε με την δικη σας φαντασια..