Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βαζουμε ολα τα υλικα για την βαση της ταρτας στον καδο του μιξερ και τα χτυπαμε
- μεχρι να δουμε οτι τα υλικα μας δημιουργησαν μια μαλακη ζυμη.
- Την βαζουμε στον παγκο μας την κανουμε μια μπαλα την τυλιγουμε με σελοφαν και την αφηνουμε στο ψυγειο μας για μια ωρα.
- Κατοπιν αλευρωνουμε τον παγκο μας,η'αναμεσα σε 2 λαδοκολλες ανοιγουμε την ζυμη μας μεγαλυτερη απο την διαμετρο της ταρτιερας,και σε παχος 1,5 εκ.
- Βουτυρωνουμε την ταρτιερα μας Νο26 και την απλωνουμε ετσι ωστε να καλυπτουμε τα πλαινα της ταρτιερας.Οτι εξεχει το κοβουμε δεν το πεταμε μπορουμε με διαφορα κουπ πατ να κοψουμε μπισκοτακια.
Με ενα πηρουνι την τρυπαμε σε διαφορα σημεια,
- βαζουμε ενα κομματι λαδοκολλας στο κεντρο της ζυμης και την γεμιζουμε με οσπρια η'ρυζι
και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα.
- Αφαιρουμε την λαδοκολλα προσεκτικα με τα βαριδια
και την ψηνουμε μεχρι να δουμε οτι εχει παρει χρωμα η ταρτα μας.
- Εχουμε χτυπησει την κρεμα τυριου με την αχνη
- και προσθετουμε τα αμυγδαλα με τα δαμασκηνα και ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα.
- Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει
- και πριν ερθει σε σημειο βρασμου αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε
την κομματιασμενη κουβερτουρα,αλατι βουτυρο.Αφηνουμε λιγο να σταθουν
- και κατοπιν ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα ωραιο λειο αποτελεσμα.
- Αφου εχει ψηθει η ταρτα και την εχουμε αφησει να κρυωσει,απλωνουμε την γεμιση ομοιομορφα,
- και καλυπτουμε με την γκαναζ,αφου εχει πεσει η θερμοκρασια της και εχει πηξει ελαφρα.
- Την παγωνουμε και την διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Νοεμβρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ