Οποιος αγαπαει τις μελιτζανες και μαλιστα καπνιστες,σιγουρα θα λατρεψει την συγκεκριμμενη ταρτα.
90
Μερίδες: 6-8
Μέτριο
Συστατικά
Μελιτζανες φλασκες (3 τεμ.)800 γρ.
Τυρι φετα θρυμματισμενη 300 γρ.
Γκουντα τριμμενο 150 γρ.
Κεφαλογραβιερα τριμμενη 150 γρ.
Ενταμ τριμμενο 150 γρ.
Σκορδο λιωμενο 1 σκελιδα
Μπεικον ψιλοκομμενο 7 φετες
Κρεμα γαλακτος 50 ml
Φρεσκοτριμμενο πιπερι mix
Μοσχοκαρυδο τριμμενο 2 πρεζες
Μαιντανο ψιλοκομμενο 10 κλωναρια
Φυλλο σφολιατας 1 φυλλο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καιμε μια μια τις μελιτζανες στο γκαζακι μας μεχρι να μαυρισουν και μαλακωσουν.Τις αφηνουμε λιγο να κρυωσουν να μην καουμε και τις ξεφλουδιζουμε.
Τις βαζουμε σε σουρωτηρι και με πιρουνι τις πιεζουμε να φυγουν τα υγρα τις ψιλοκοβουμε και τις βαζουμε σε μπολ.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα στις μελιτζανες και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα.
Σε μια ταρτιερα Νο28 απλωνουμε την σφολιατα και στρωνουμε ομοιομορφα το μιγμα μας.Πασπαλιζουμε λιγο τυρι στην επιφανεια και γυριζουμε το φυλλο σφολιατας που εξεχει απο την ταρτα προς τα μεσα διπλωνοντας την σε κοθρο.
Ψηνουμε την ταρτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35-40 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο