Τραγανη φωλια με φυλλο καταιφι με κρεμωδη γεμιση γιαουρτιου ,τυριων και μικρες κοτομπουκιτσες,σκετη απολαυση...
Απολαυστε το!!!
Ταρτιερα Νο 28
Πολύ εύκολο
Συστατικά
καταιφι 250 γρ.φυλλο
κοτοπουλο 400 γρ. στηθος,φιλετο χωρις κοκαλο κομμενο σε μπουκιτσες
κρεμμυδια 4 φρεσκα ψιλοκομμενα και το πρασινο μερος τους
γιαουρτι 200 γρ.
φετα 120 γρ.τριμμενη
τυρι κρεμα 200 γρ.
τυρι Δανιας 100 γρ.σκληρο τριμμενο
αβγα 1
βουτυρο 100 γρ. λιωμενο
ελαιολαδο 50 ml
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
μοσχοκαρυδο 3 πρεζες
δυοσμο 1 κ.σουπας φρεσκο ψιλοκομμενο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξανουμε το φυλλο καταιφι να αφρατεψει,το βαζουμε στην ταρτιερα
και προσθετουμε το βουτυρο.
Με τα χερια μας το ανακατευουμε καλα να παει παντου το βουτυρο το απλωνουμε ομοιομορφα στην ταρτιερα να πιασει και τα πλαινα τοιχωματα και το ψηνουμε ελαχιστα για ενα τεταρτακι περιπου στους 180 βαθμους στον αερα.
Σε τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε τις κοτομπουκιτσες.
Τις σωταρουμε καλα μεχρι να αλλαξουν χρωμα.
Προσθετουμε τα κρεμμυδακια και τα σωταρουμε ολα μαζι
μεχρι να μαραθουν και μαλακωσουν τα κρεμμυδια.Αφαιρουμε απο την φωτια.
Σε μπολ χτυπαμε το αυγο,
προσθετουμε ολα τα τυρια, το γιαουρτι,
ανακατευουμε καλα
και ριχνουμε το μιγμα στο κοτοπουλο.
Προσθετουμε αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο δυοσμο,
ανακατευουμε πολυ καλα και ριχνουμε το μιγμα στο μισοψημενο καταιφι.Το στρωνουμε με ενα κουταλι να ειναι παντου ομοιομορφα στρωμενο
και ψηνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για 30 λεπτα περιπου μεχρι να παρει ενα ροδοκοκκινο χρωμα η επιφανεια.
Την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε.Τρωγεται πολυ ευχαριστα ακομα και κρυα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ