Προκειται για μια φανταστικη,πεντανοστιμη και πανευκολη ταρτα με καραμελωμενα αχλαδια που πιστεψτε με δεν θα αρκεστειτε σε ενα μονο κομματι.
Δεν κοστιζει και αξιζει να την δοκιμασετε!!!
30
Μερίδες: 8 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
μέλι 150 γρ. της αρεσκείας μας
αχλάδια 3 καθαρισμένα και κομμένα στα 2
φυλλο σφολιατας 1 φυλλο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Ρίχνουμε το μέλι σ' ένα ταψί διαμέτρου 18 - 20 εκ. Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το μέλι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε μέσα τα αχλάδια, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Κόβουμε τη σφολιάτα στη διάμετρο του ταψιού, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι
και καλύπτουμε με αυτήν τα αχλάδια.
Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 5 λεπτά, έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Συνοδεύουμε κάθε μερίδα με λίγο παγωτό ή άγλυκη σαντιγί.
Εγω δεν ειχα την φαγαμε σκετη και ηταν μουρλια!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα