Υπεροχη ταρτα με τραγανη βαση,και πλουσια σε γευση γεμιση,ιδανικοτατη να σταθει στο γιορτινο μας τραπεζι και οχι μονο...
Δοκιμαστε την!!!
50
Μερίδες: 8 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
βουτυρο 150 γρ.φρεσκο
αλευρι 250 γρ. για ολες τις χρησεις
αλατι 1 κ.γλυκου
ζαχαρη 1 κ.γλυκου
αβγα 1
νερο 3-4 κ.σουπας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
βουτυρο 1 κ.σουπας
αλευρι 1 κ.σουπας
γαλα 1 νεροποτηρο χλιαρο
αβγα 2
γραβιερα 2 φλ.τσαγιου τριμμενη
ρεγκατο 2 φλ.τσαγιου τριμμενο
γραβιερα 1/2 φλ.τσαγιου τριμμενη για το πασπαλισμα της ταρτας
μπεικον 6 φετες ψιλοκομμενες
αλατι κατα βουληση
πιπερι
μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με το αλευρι,τη ζαχαρη και το αλατι σε σιγανη ταχυτητα
μεχρι να ανακατευτει το μιγμα και να φαινεται πως εχει σβολιασει.
Τοτε ριχνουμε το αυγο με το νερο
και συνεχιζουμε το χτυπημα,μεχρι το μιγμα να γινει ομοιογενες.
Παιρνουμε την ζυμη στα χερια μας την πλαθουμε μπαλα την τυλιγουμε σε μεμβρανη και την αφηνουμε στο ψυγειο να ξεκουραστει για 30 λεπτα τουλαχιστον.
Στην συνεχεια την ανοιγουμε σε χοντρο φυλλο παχους 1/2 περιπου εκατοστου
και κοιταζουμε οταν στρωσουμε την ζυμη να εξεχει λιγο απο το χειλος της ταρτιερας.Βουτυρωνουμε λοιπον την ταρτιερα κραταμε λιγη ζυμη για να διακοσμησουμε απο πανω την ταρτα και στρωνουμε ομοιομορφα την ζυμη.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βουτυρο με το αλευρι
και τα σωταρουμε μεχρι να παρουν ενα σκουρο χρωμα.Τοτε ριχνουμε με προσοχη το χλιαρο γαλα
και ανακατευουμε μεχρι να γινει μια αναλαφρη κρεμα μπεσαμελ.
Ριχνουμε τοτε τα τυρια με το μπεικον και ανακατευουμε καλα.Δοκιμαζουμε αν χρειαζεται αλατι και τριβουμε φρεσκοτριμμενο πιπερι.
Τελος ριχνουμε τα αυγα και με το συρμα ανακατευουμε πολυ καλα,και την αφηνουμε για λιγο να κρυωσει.
Ριχνουμε την γεμιση μεσα στην ταρτιερα την στρωνουμε να απλωθει παντου ομοιομορφα πασπαλιζουμε με το τυρι
και με το ζυμαρακι που κρατησαμε φτιαχνουμε διαφορα σχεδιακια και τα τοποθετουμε επανω.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να δουμε οτι εχει η ψηθει η ταρτα μας,περιπου 50 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας)αφου σκεπασουμε με αλουμινοχαρτο την επιφανεια της,και το αφαιρουμε το τελευταιο τεταρτο της ωρας να παρει χρωμα.
Το μεγεθος της ταρτιερας Νο 26.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια