ΤΑΡΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙ..ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

Πιστεψτε με..ειναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

svg40
Μερίδες: 8 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1 κιλο χτενι
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο
    σκορδο 2 σκ.
    πιπερια Απο μιση κοκκινη,κιτρινη,πορτοκαλι και πρασινη
    μαιντανο Λιγα φυλλα
    ντοματακια κονκασε 1 κονσερβα
    χυμο ντοματας Μιση συσκευασια
    γαρυφαλλο 1 πρεζα σκονη
    κανελα 1 πρεζα σκονη
    κοκκινο κρασι Μισο ποτηρακι του κρασιου
    φυλλο σφολιατας 1 πακετο των 2 φυλλων
    κιτρινα τυρια 7 φετες
    πιπερι
    αλατι
    ελαιολαδο
    βουτυρο Λιγο λιωμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι σκορδο πιπεριες οπου εχουμε ψιλοκοψει,
  2. ριχνουμε σε μικρες μπουκιτσες το κρεας οπου εχουμε κοψει και το σωταρουμε και αυτο το σβηνουμε με το κρασι,
  3. και στην συνεχεια ριχνουμε τα ντοματακια με τον χυμο,τα μυρωδικα, λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μεινει με  πολυ λιγη σαλτσα σχεδον στεγνο και στο τελος ριχνουμε το αλατι,και το αφηνουμε να ψιλοκρυωσει.
  4. Παιρνουμε την ταρτιερα μας,και με ενα πινελο την αλοιφουμε με λιγο λιωμενο βουτυρο,
  5. στρωνουμε το ενα φυλλο σφολιατας και ριχνουμε το κρεας στην μεση και το στρωνουμε να παει παντου,βαζουμε απο πανω τις φετες τυριου,
  6. και το σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο και πιανουμε τις ακρες των φυλλων και τις στριβουμε προς τα μεσα. Με το πινελο την αλοιφουμε με το λιωμενο βουτυρο
  7.  και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ψηθει το φυλλο μας να ροδοκοκκινισει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Ιανουαρίου 2011