Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι,την αχνη,την καρυδα,βουτυρο, ξυσμα απο λεμονι και πορτοκαλι
- και με τα δαχτυλα μας αρχιζουμε να τριβουμε -ψιχουλιαζουμε τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ζυμη σαν βρεγμενη αμμο.
- Κατοπιν προσθετουμε τους κροκους(τα ασπραδια τα κραταμε γιατι θα τα χρειαστουμε πιο κατω στην συνταγη μας) και τις 4 κ.σουπας νερο και ζυμωνουμε.
- Μολις δουμε οτι η ζυμη μας μαζευτηκε σε μπαλα την σκεπαζουμε με σελοφαν και την βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
- Κατοπιν αλευρωνουμε τον παγκο εργασιας μας,
- και ανοιγουμε την ζυμη μας σε φυλλο λιγο μεγαλυτερο απο το ταψακι η'την ταρτιερα μας.
- Βουτυρωνουμε το ταψακι μας,εγω σε ταψακι την εβαλα μακροστενο Νο28 επι 22 και υψος επι 4 απλωνουμε την ζυμη και την στρωνουμε ομοιομορφα μεχρι και τα τοιχωματα και η ζυμη να εξεχει.
- Με μαχαιρακι την κοβουμε ακριβως στο χειλος του ταψιου
- και τα κομματια ζυμης δεν τα πεταμε τα πλαθουμε και τα κοβουμε με κουπ πατ μπισκοτακια.
Με πηρουνι τρυπαμε ολη την επιφανεια της ζυμης,
- στρωνουμε λαδοκολλα και προσθετουμε οσπρια,ρυζι για βαρος και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαβμους για 15-20 λεπτα.
- Κατοπιν αφαιρουμε την λαδοκολλα με τα οσπρια και ψηνουμε για 5-10 λεπτα ακομα να παρει χρωμα.
Την αφαιρουμε και με τα ασπραδια που εχουμε αλειφουμε την ταρτα για να αδιαβροχοποιηθει και ψηνουμε για 3-4 λεπτα ακομα και την αφηνουμε να κρυωσει.
- Βαζουμε την κρεμα γαλακτος σε κατσαρολακι και μολις ερθει σε σημειο βρασμου
- την ριχνουμε στην κομματιασμενη κουβερτουρα που εχουμε σε μπολ.
- Προσθετουμε το βουτυρο,το αλατι
- και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε
- να λιωσει η κουβερτουρα.
- Κατοπιν προσθετουμε τις φραουλες ψιλοκομμενες αφου τις εχουμε πρωτα πλυνει καλα και σκουπισει και τελος κοψουμε τα κοτσανια τους για να μην ισχωρισει μεσα νερο.
- Ανακατευουμε καλα ριχνουμε την σοκολατα στην ταρτα και την βαζουμε στο ψυγειο να σφιξει η γκαναζ.
- Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τις φραουλες οπου τις εχουμε κοψει στα δυο και μετα στην μεση,και σε μετρια φωτια τις αφηνουμε να παρουν βραση να βγαλουν τα ζουμια τους.
- Τοτε προσθετουμε την ζαχαρη,τον χυμο λεμονιου και αφηνουμε να βρασουν μεχρι να λιωσουν περιπου οι φραουλες και τελος ριχνουμε την γλυκοζη αφηνοντας να παρουν κανα δυο βρασεις ακομα.
- Σερβιρουμε το καθε κομματι με σαλτσα φραουλας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Μαρτίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ