ΓΛΥΚΑΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣΑΛΤΣΕΣ/ΣΩΣ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!!

Ενα πεντανοστιμο γλυκο με υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους,και εξιταρουν τον ουρανισκο. Απολαυστε το!!!

Μερίδες: 7 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 250 γρ. για ολες τις χρησεις (κοσκινισμενο)
    ινδικη καρυδα 100 γρ.
    βουτυρο 200 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους
    ζαχαρη αχνη 50 γρ. (κοσκινισμενη)
    ξυσμα λεμονιου 1 κ.γλυκου
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 κ.γλυκου
    αβγα 2 κροκους
    νερο 4 κ.σουπας βρυσης
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ
    κρεμα γαλακτος 200 γρ. με 30% λιπαρα
    κουβερτουρα 200 γρ.
    κουβερτουρα γαλακτος 100 γρ.
    αλατι 1 πρεζα
    βουτυρο 1 κ.γλυκου αγελαδος
    φραουλες 300 γρ. ψιλοκομμενες
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
    φραουλες 340 γρ.
    ζαχαρη 80 γρ.
    χυμό λεμόνι 1 κ.γλυκου
    γλυκοζη 1 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι,την αχνη,την καρυδα,βουτυρο, ξυσμα απο λεμονι και πορτοκαλι
  2. και με τα δαχτυλα μας αρχιζουμε να τριβουμε -ψιχουλιαζουμε τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ζυμη σαν βρεγμενη αμμο.
  3. Κατοπιν προσθετουμε τους κροκους(τα ασπραδια τα κραταμε γιατι θα τα χρειαστουμε πιο κατω στην συνταγη μας) και τις 4 κ.σουπας νερο και ζυμωνουμε.
  4. Μολις δουμε οτι η ζυμη μας μαζευτηκε σε μπαλα την σκεπαζουμε με σελοφαν και την βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
  5. Κατοπιν αλευρωνουμε τον παγκο εργασιας μας,
  6. και ανοιγουμε την ζυμη μας σε φυλλο λιγο μεγαλυτερο απο το ταψακι η'την ταρτιερα μας.
  7. Βουτυρωνουμε το ταψακι μας,εγω σε ταψακι την εβαλα μακροστενο Νο28 επι 22 και υψος επι 4  απλωνουμε την ζυμη και την στρωνουμε ομοιομορφα μεχρι και τα τοιχωματα και η ζυμη να εξεχει.
  8. Με μαχαιρακι την κοβουμε ακριβως στο χειλος του ταψιου
  9. και τα κομματια ζυμης δεν τα πεταμε τα πλαθουμε και τα κοβουμε με κουπ πατ μπισκοτακια. Με πηρουνι τρυπαμε ολη την επιφανεια της ζυμης,
  10. στρωνουμε λαδοκολλα και προσθετουμε οσπρια,ρυζι για βαρος και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαβμους για 15-20 λεπτα.
  11. Κατοπιν αφαιρουμε την λαδοκολλα με τα οσπρια και ψηνουμε για 5-10 λεπτα ακομα να παρει χρωμα. Την αφαιρουμε και με τα ασπραδια που εχουμε αλειφουμε την ταρτα για να αδιαβροχοποιηθει και ψηνουμε για 3-4 λεπτα ακομα και την αφηνουμε να κρυωσει.
  12. Βαζουμε την κρεμα γαλακτος σε κατσαρολακι και μολις ερθει σε σημειο βρασμου
  13. την ριχνουμε στην κομματιασμενη κουβερτουρα που εχουμε σε μπολ.
  14. Προσθετουμε το βουτυρο,το αλατι
  15.  και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε
  16.  να λιωσει η κουβερτουρα.
  17. Κατοπιν προσθετουμε τις φραουλες ψιλοκομμενες αφου τις εχουμε πρωτα πλυνει καλα και σκουπισει και τελος κοψουμε τα κοτσανια τους για να μην ισχωρισει μεσα νερο.
  18. Ανακατευουμε καλα ριχνουμε την σοκολατα στην ταρτα και την βαζουμε στο ψυγειο να σφιξει η γκαναζ.
  19. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τις φραουλες οπου τις εχουμε κοψει στα δυο και μετα στην μεση,και σε μετρια φωτια τις αφηνουμε να παρουν βραση να βγαλουν τα ζουμια τους.
  20. Τοτε προσθετουμε την ζαχαρη,τον χυμο λεμονιου και αφηνουμε να βρασουν μεχρι να λιωσουν περιπου οι φραουλες και τελος ριχνουμε την γλυκοζη αφηνοντας να παρουν κανα δυο βρασεις ακομα.
  21. Σερβιρουμε το καθε κομματι με σαλτσα φραουλας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Μαρτίου 2015