

- 7 κομμάτια Μερίδες
Συνταγής
Εκτύπωση
ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!!
Ενα πεντανοστιμο γλυκο
με υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους,και εξιταρουν τον ουρανισκο.
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- αλευρι - 250 γρ. για ολες τις χρησεις (κοσκινισμενο)
- ινδικη καρυδα - 100 γρ.
- βουτυρο - 200 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους
- ζαχαρη αχνη - 50 γρ. (κοσκινισμενη)
- ξυσμα λεμονιου - 1 κ.γλυκου
- Ξυσμα απο πορτοκαλι - 1 κ.γλυκου
- αβγα - 2 κροκους
- νερο - 4 κ.σουπας βρυσης
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ
- κρεμα γαλακτος - 200 γρ. με 30% λιπαρα
- κουβερτουρα - 200 γρ.
- κουβερτουρα γαλακτος - 100 γρ.
- αλατι - 1 πρεζα
- βουτυρο - 1 κ.γλυκου αγελαδος
- φραουλες - 300 γρ. ψιλοκομμενες
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
- φραουλες - 340 γρ.
- ζαχαρη - 80 γρ.
- χυμό λεμόνι - 1 κ.γλυκου
- γλυκοζη - 1 κ.σουπας
Εκτέλεση
- Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι,την αχνη,την καρυδα,βουτυρο, ξυσμα απο λεμονι και πορτοκαλι
- και με τα δαχτυλα μας αρχιζουμε να τριβουμε -ψιχουλιαζουμε τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ζυμη σαν βρεγμενη αμμο.
- Κατοπιν προσθετουμε τους κροκους(τα ασπραδια τα κραταμε γιατι θα τα χρειαστουμε πιο κατω στην συνταγη μας) και τις 4 κ.σουπας νερο και ζυμωνουμε.
- Μολις δουμε οτι η ζυμη μας μαζευτηκε σε μπαλα την σκεπαζουμε με σελοφαν και την βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
- Κατοπιν αλευρωνουμε τον παγκο εργασιας μας,
- και ανοιγουμε την ζυμη μας σε φυλλο λιγο μεγαλυτερο απο το ταψακι η'την ταρτιερα μας.
- Βουτυρωνουμε το ταψακι μας,εγω σε ταψακι την εβαλα μακροστενο Νο28 επι 22 και υψος επι 4 απλωνουμε την ζυμη και την στρωνουμε ομοιομορφα
μεχρι και τα τοιχωματα και η ζυμη να εξεχει. - Με μαχαιρακι την κοβουμε ακριβως στο χειλος του ταψιου
- και τα κομματια ζυμης δεν τα πεταμε τα πλαθουμε και τα κοβουμε με κουπ πατ μπισκοτακια.
Με πηρουνι τρυπαμε ολη την επιφανεια της ζυμης, - στρωνουμε λαδοκολλα και προσθετουμε οσπρια,ρυζι για βαρος και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαβμους για 15-20 λεπτα.
- Κατοπιν αφαιρουμε την λαδοκολλα με τα οσπρια και ψηνουμε για 5-10 λεπτα ακομα να παρει χρωμα.
Την αφαιρουμε και με τα ασπραδια που εχουμε αλειφουμε την ταρτα για να αδιαβροχοποιηθει και ψηνουμε για 3-4 λεπτα ακομα και την αφηνουμε να κρυωσει. - Βαζουμε την κρεμα γαλακτος σε κατσαρολακι και μολις ερθει σε σημειο βρασμου
- την ριχνουμε στην κομματιασμενη κουβερτουρα που εχουμε σε μπολ.
- Προσθετουμε το βουτυρο,το αλατι
- και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε
- να λιωσει η κουβερτουρα.
- Κατοπιν προσθετουμε τις φραουλες ψιλοκομμενες αφου τις εχουμε πρωτα πλυνει καλα και σκουπισει και τελος κοψουμε τα κοτσανια τους για να μην ισχωρισει μεσα νερο.
- Ανακατευουμε καλα ριχνουμε την σοκολατα στην ταρτα και την βαζουμε στο ψυγειο να σφιξει η γκαναζ.
- Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τις φραουλες οπου τις εχουμε κοψει στα δυο και μετα στην μεση,και σε μετρια φωτια τις αφηνουμε να παρουν βραση να βγαλουν τα ζουμια τους.
- Τοτε προσθετουμε την ζαχαρη,τον χυμο λεμονιου και αφηνουμε να βρασουν μεχρι να λιωσουν περιπου οι φραουλες και τελος ριχνουμε την γλυκοζη αφηνοντας να παρουν κανα δυο βρασεις ακομα.
- Σερβιρουμε το καθε κομματι με σαλτσα φραουλας.