ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1 κιλο
    κρεμμυδι 2
    σκορδο 2 σκ.
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    κοκκινο κρασι 1 ποτηρακι κρασιου
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    κανελα 1 πρεζα
    γαρυφαλλο 1 πρεζα
    δαφνη 2 φυλλα
    μπαχαρι 3-4 κοκκους
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε σε μικρες μεριδες το κρεας,το πλενουμε καλα,και βαζουμε στην  κατσαρολα  λιγο λαδι και σωταρουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια,σκορδο
  2. και στην συνεχεια το κρεας.
  3. Τα σωταρουμε καλα και στην συνεχεια ριχνουμε κανελα, γαρυφαλλο,πιπερι τα φυλλα δαφνης,μπαχαρι και σβηνουμε με το κρασι.
  4. Στην συνεχεια ριχνουμε τις ντοματες,
  5. την ζαχαρη, λιγο νερακι και το αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασει μεχρι να πηξει η σαλτσουλα και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
  6. Εχουμε βρασει τα μακαρονια και σερβιρουμε με μπολικη τριμμενη μυζηθρα. Μπορειτε να φτιαξετε ακομα πουρε,πατατες τηγανιτες,ρυζακι οτι τραβαει η ορεξη σας..εγω εφτιαξα μακαρονια γιατι ο συζυγος ειναι μακαρονας τι να κανουμε...
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Ιανουαρίου 2011