ΓΛΥΚΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

Παραδοσιακή,πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών και όχι μόνο!

svg40
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • ζαχαρη αχνη 1/2 κιλο
    σιμιγδαλι 1/2 κιλο χονδρο
    γιαουρτι 1/2 κιλο (3 κεσεδακια.μπορειτε να βαλετε και light.εγω αυτο βαζω).
    βανιλετα 1 φακελλακι
    κονιακ 1 ποτηρι του κρασιου στο οποιο θα διαλυσετε μεσα 1 κουταλακι του γλυκου σοδα
    αμυγδαλα 50 γραμμαρια χοντροκομμενα
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    νερο 3 ποτηρια
    ζαχαρη 2 ποτηρια νερου
    βανιλετα 1 φακελλακι το βραζουμε για 5 λεπτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα μας τα υλικα σε 1 λεκανη,τα ανακατευουμε ολα μαζι και αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι(Νο 28) ριχνουμε το υλικο μεσα και το μοιραζουμε ομοιομορφα.
  2. -Αφου εχουμε ηδη προθερμανει το φουρνο μας στους 180 βαθμους βαζουμε τη γιαουρτοπαστα να ψηθει για μιση ωρα(180 βαθμους).
  3. -Μολις γινει το γλυκο,το βγαζουμε απο το φουρνο και το αφηνουμε περιπου 10 λεπτα να κρυωσει.
    κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο μας σιροπι(που στο μεταξυ θα χουμε ετοιμασει) και περιχυνουμε σε ολη την επιφανεια του γλυκου.
  4. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  5. Αν θελουμε στολιζουμε τη γιαουρτοπαστα μας με σαντυγι οπως φαινεται στις φωτο.
    Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει εντελως.Τρωγεται πιο ευχαριστα αν το βαλετε εντος ψυγειου και το συνοδεψετε με 1(η οσες θελετε) μπαλα παγωτο καιμακι.Ειναι πολυ ελαφρυ και ευχαριστο γλυκο.θυμιζει αρκετα σαμαλι χωρις ομως να χει τις θερμιδες του.και επισης ειναι αρκετα οικονομικο,ευκολο και γρηγορο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 3 Ιουλίου 2010