

Συνταγής
Εκτύπωση
ΘΕΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!
Μια πορτοκαλοπιτα ζουμερη,αφρατη με μπολικο σιροπι απιστευτο αρωμα κανελας, με κοντιτα πορτοκαλι και
σταγονες κουβερτουρας δινουν την απιστευτη γευση μιας θεικης πορτοκαλοπιτας.
Απολαυστε την!!!
Συστατικά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
- φυλλο κρουστας - 1 συσκευασια για γλυκα κομμενα σε ακανονιστα κομματια
- ζαχαρη - 140 γρ.
- κανελα - 2 κ.σουπας
- βουτυρο - 100 γρ. λιωμενο(αγελαδος)
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- χυμό πορτοκάλι - 1 νεροποτηρο
- βουτυρο - 100 γρ. λιωμενο (αγελαδος)
- κρεμα γαλακτος - 400 ml
- κοντιτα πορτοκαλι - 110 γρ.
- κουβερτουρα - 100 γρ. σε σταγονες
- αβγα - 4 τεμ.
- μπεικιν παουντερ - 1 φακ.
- ζαχαρη - 130 γρ.
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (βρασιμο 10 λεπτα)
- ζαχαρη - 2 κουπες του nescafe
- νερο - 2 κουπες του nescafe
- χυμό πορτοκάλι - απο 2 πορτοκαλια
- βανιλια - 1
- κανελα - 1 πρεζα σε σκονη
- πορτοκαλι - 1 κουπα απο τα πορτοκαλια που ειχαμε στυψει
- χυμό λεμόνι - Λιγες σταγονες η’ 1/2 φλ.τσαγιου γλυκοζη
Εκτέλεση
- Σε μετριο ταψι κοβουμε σε ακανονιστα κομματια το φυλλο και πασπαλιζουμε καλα με ζαχαρη,κανελα
- περιχυνουμε το βουτυρο σε ολη την επιφανεια
- και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα πανω κατω στον αερα,μεχρι να παρουν ενα χρωματακι.
- Σε λεκανη προσθετουμε τον χυμο πορτοκαλιων,το βουτυρο,την κρεμα γαλακτος,την κοντιτα,τις σταγονες σοκολατας και ανακατευουμε.
- Σε αλλο σκευος χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και τα προσθετουμε στο μιγμα ανακατευοντας καλα,
- και τελος προσθετουμε το μπεικιν ανακατευοντας ελαφρως.
- Ριχνουμε το μιγμα επανω στα ψημενα φυλλα ανακατευουμε να παει παντου και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
- Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει καλα,και τελευταια φτιαχνουμε το σιροπι.
Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι, - ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και το αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτα(μετραμε απο την ωρα του βρασμου)
- Σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι το κρυο γλυκο,το αφηνουμε να πιει το σιροπι του και κατοπιν το απολαμβανουμε.