ΘΕΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!

Μια πορτοκαλοπιτα ζουμερη,αφρατη με μπολικο σιροπι απιστευτο αρωμα κανελας, με κοντιτα πορτοκαλι και σταγονες κουβερτουρας δινουν την απιστευτη γευση μιας θεικης πορτοκαλοπιτας. Απολαυστε την!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
    φυλλο κρουστας 1 συσκευασια για γλυκα κομμενα σε ακανονιστα κομματια
    ζαχαρη 140 γρ.
    κανελα 2 κ.σουπας
    βουτυρο 100 γρ. λιωμενο(αγελαδος)
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    χυμό πορτοκάλι 1 νεροποτηρο
    βουτυρο 100 γρ. λιωμενο (αγελαδος)
    κρεμα γαλακτος 400 ml
    κοντιτα πορτοκαλι 110 γρ.
    κουβερτουρα 100 γρ. σε σταγονες
    αβγα 4 τεμ.
    μπεικιν παουντερ 1 φακ.
    ζαχαρη 130 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (βρασιμο 10 λεπτα)
    ζαχαρη 2 κουπες του nescafe
    νερο 2 κουπες του nescafe
    χυμό πορτοκάλι απο 2 πορτοκαλια
    βανιλια 1
    κανελα 1 πρεζα σε σκονη
    πορτοκαλι 1 κουπα απο τα πορτοκαλια που ειχαμε στυψει
    χυμό λεμόνι Λιγες σταγονες η’ 1/2 φλ.τσαγιου γλυκοζη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μετριο ταψι κοβουμε σε ακανονιστα κομματια το φυλλο και πασπαλιζουμε καλα με ζαχαρη,κανελα
  2.  περιχυνουμε το βουτυρο σε ολη την επιφανεια
  3.  και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα πανω κατω στον αερα,μεχρι να παρουν ενα χρωματακι.
  4. Σε λεκανη προσθετουμε τον χυμο πορτοκαλιων,το βουτυρο,την κρεμα γαλακτος,την κοντιτα,τις σταγονες σοκολατας και ανακατευουμε.
  5. Σε αλλο σκευος χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και τα προσθετουμε στο μιγμα ανακατευοντας καλα,
  6. και τελος προσθετουμε το μπεικιν ανακατευοντας ελαφρως.
  7. Ριχνουμε το μιγμα επανω στα ψημενα φυλλα ανακατευουμε να παει παντου και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
  8. Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει καλα,και τελευταια φτιαχνουμε το σιροπι. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι,
  9. ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και το αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτα(μετραμε απο την ωρα του βρασμου)
  10. Σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι το κρυο γλυκο,το αφηνουμε να πιει το σιροπι του και κατοπιν το απολαμβανουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Οκτωβρίου 2014