Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη βαζουμε το κοσκινισμενο αλευρι κανοντας μια λακκουβα,μεσα εκει προσθετουμε το αλατι,ζαχαρη,ξυδι ελαιολαδο
- και αρχιζουμε να ανακατευουμε τα υλικα.
Τοτε αρχιζουμε να ριχνουμε σταδιακα το χλιαρο νερο και ζυμωνουμε
- μεχρι να εχουμε μια ωραια ευπλαστη μαλακη ζυμη χωρις να κολλαει στα χερια μας.
- Την σκεπαζουμε με πετσετα και την αφηνουμε για ξεκουραση μιση ωριτσα.
- Κατοπιν την χωριζουμε σε 3 η'4 μπαλιτσες (εγω εκανα 3).
- Αλευρωνουμε τον παγκο η'το τραπεζι μας με νισεστε καθως και το ζυμαρακι μας,τα υπολοιπα τα σκεπαζουμε με την πετσετα και με λεπτο πλαστη αρχιζουμε να ανοιγουμε το φυλλο μας.
- Καθε σταδιο ανοιγματος του φυλλου ριχνουμε νισεστε να μας βοηθησει να ανοιξει καλυτερα το φυλλο μας και να μην κολλησει...και τοτε θα το βλεπουμε ολο και πιο λεπτο.(θελουμε λεπτο φυλλαρακι)
- Κατοπιν ραντιζουμε ολη την επιφανεια του φυλλου με ελαιολαδο,
- εχουμε τριψει την φετα μας,της εχουμε ριξει και φρεσκοτριμμενο πιπερι.
- Αφηνουμε ενα μικρο κενο απο την μια μερια του φυλλου καθως το εχουμε μπροστα μας,και βαζουμε κατα μηκος τριμμενη φετα.
- Διπλωνουμε την γεμιση
- και σιγα σιγα ρολαρουμε το φυλλο παιρνοντας μορφη φιδιου,
- και κατοπιν παιρνουμε την μια ακρη του φυλλου και το διπλωνουμε προς τα μεσα
- κανοντας εναν σαλιγκαρο.
- Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
Στην συνεχεια βαζουμε ελαιολαδο στο τηγανι να ζεσταθει ριχνουμε εναν εναν σαλιγκαρο και τον τηγανιζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια.
- Με την βοηθεια ενος κουταλιου σουπας ριχνουμε ελαιολαδο επανω να την βοηθησουμε να ψηθει πιο καλα.
- Αφου παρει χρωμα απο την μια πλευρα γυρναμε και απο την αλλη,
- και μετα τις βγαζουμε σεπιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περριτα λαδια.
- Τις σερβιρουμε ζεστες ζεστες, αλλα και κρυες τρωγονται πολυ πολυ ευχαριστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Μαΐου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια