ΖΥΜΕΣΠΙΤΕΣ

ΘΕΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!

Τα λογια ειναι περιττα για την περιγραφη αυτης της στριφτης σαλιγκαροτυροπιτας στο τηγανι. Απλα ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!!!

Μερίδες: 4 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 500 γρ. κιτρινο σκληρο (για πιτες και ψωμια) κοσκινισμενο
    αλατι 1 1/2 κ.γλυκου
    ξυδι 1 1/2 κ.γλυκου
    ελαιολαδο 1 1/2 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 πρεζα
    νερο 1 1/2 φλ.τσαγιου χλιαρο (300 ml νερο)
    Νισεστε
    φετα 400 γρ.σκληρη τριμμενη (κατσικισια κατα προτιμηση)
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ελαιολαδο για το ραντισμα των φυλλων και για το τηγανισμα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε το κοσκινισμενο αλευρι κανοντας μια λακκουβα,μεσα εκει προσθετουμε το αλατι,ζαχαρη,ξυδι ελαιολαδο
  2.  και αρχιζουμε να ανακατευουμε τα υλικα. Τοτε αρχιζουμε να ριχνουμε σταδιακα το χλιαρο νερο και ζυμωνουμε
  3.  μεχρι να εχουμε μια ωραια ευπλαστη μαλακη ζυμη χωρις να κολλαει στα χερια μας.
  4. Την σκεπαζουμε με πετσετα και την αφηνουμε για ξεκουραση μιση ωριτσα.
  5. Κατοπιν την χωριζουμε σε 3 η'4 μπαλιτσες (εγω εκανα 3).
  6. Αλευρωνουμε τον παγκο η'το τραπεζι μας με νισεστε καθως και το ζυμαρακι μας,τα υπολοιπα τα σκεπαζουμε με την πετσετα και με λεπτο πλαστη αρχιζουμε να ανοιγουμε το φυλλο μας.
  7. Καθε σταδιο ανοιγματος του φυλλου ριχνουμε νισεστε να μας βοηθησει να ανοιξει καλυτερα το φυλλο μας και να μην κολλησει...και τοτε θα το βλεπουμε ολο και πιο λεπτο.(θελουμε λεπτο φυλλαρακι)
  8. Κατοπιν ραντιζουμε ολη την επιφανεια του φυλλου με ελαιολαδο,
  9. εχουμε τριψει την φετα μας,της εχουμε ριξει και φρεσκοτριμμενο πιπερι.
  10. Αφηνουμε ενα μικρο κενο απο την μια μερια του φυλλου καθως το εχουμε μπροστα μας,και βαζουμε κατα μηκος τριμμενη φετα.
  11. Διπλωνουμε την γεμιση
  12.  και σιγα σιγα ρολαρουμε το φυλλο παιρνοντας μορφη φιδιου,
  13. και κατοπιν παιρνουμε την μια ακρη του φυλλου και το διπλωνουμε προς τα μεσα
  14.  κανοντας εναν σαλιγκαρο.
  15. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας. Στην συνεχεια βαζουμε ελαιολαδο στο τηγανι να ζεσταθει ριχνουμε εναν εναν σαλιγκαρο και τον τηγανιζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια.
  16. Με την βοηθεια ενος κουταλιου σουπας ριχνουμε ελαιολαδο επανω να την βοηθησουμε να ψηθει πιο καλα.
  17. Αφου παρει χρωμα απο την μια πλευρα γυρναμε και απο την αλλη,
  18. και μετα τις βγαζουμε σεπιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περριτα λαδια.
  19. Τις σερβιρουμε ζεστες ζεστες, αλλα και κρυες τρωγονται πολυ πολυ ευχαριστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Μαΐου 2015