ΘΕΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!

Καθαρες,πεντανοστιμες γευσεις με απλα υλικα σιγομαγειρεμενες σε πηλινη γαστρα. Ενα φαγητο σκετο λουκουμακι επαξιο να σταθει σε γιορτινες, Κυριακατικες ημερες!!! Δικο σας!!!

svg100
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1.400 γρ.ελια κομμενη σε μετριες μεριδες
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    πρασο 1 ψιλοκομμενο μονο το λευκο μερος
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    πιπεριες 3 χρωματιστες κομμενες ζουλιεν
    λευκομανιταρα 250 γρ. κομμενα φετες
    μοτσαρελα 250 γρ. φρεσκια κομμενη σε κομματια
    δεντρολιβανο 2 κλαδακια
    ριγανη 1 κλαδακι
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμενο
    ελαιολαδο 100 ml
    λευκο κρασι 150 ml
    αλευρι Λιγο για το παναρισμα του κρεατος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε πλυνει και στεγνωσει το κρεας απο τα νερα πολυ καλα.
  2. Περναμε ενα ενα κομματι απο το αλευρι τιναζοντας το περισσιο.
  3. Ριχνουμε τα κομματια του κρεατος στην κατσαρολα οπου εχουμε ζεστανει το λαδι
  4. και τα θωρακιζουμε παιρνοντας χρωμα απο ολες τις μεριες.
  5. Τα βγαζουμε σε πιατελα και τα αφηνουμε κατα μερος.
  6. Μεσα στην ιδια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα λαχανικα μας και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν ελαφρως.
  7. Προσθετουμε και το κρεας και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  8. Σβηνουμε με το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ.
  9. Εχουμε ετοιμη τη γαστρα μας και ριχνουμε το φαγητο μεσα σε αυτη.
  10. Προσθετουμε την μοτσαρελα,αλατι πιπερι βραστο νερακι ισα να σκεπαζει το κρεας,
  11. κλεινουμε με το καπακι
  12. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 2 1/2 ωρες στους 170 βαθμους.
Σερβιρουμε το λουκουμακι μελωμενο μοσχαρακι με πατατες τηγανιτες,ρυζακι ακομα και με πουρε με μπολικη μελωμενη πηχτη σαλτσουλα  σαλατα εποχης και καλο κρασακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Νοεμβρίου 2017