Αξεπεραστοι θεϊκοι γαυροκεφτεδες.Ιδανικος καλοκαιρινος μεζες και οχι μονο...
για μπυρα,ουζακι και τσιπουρακι.
Συνοδευονται αποκλειστικα με λεμονι για να αναδειχτει πληρως η θεϊκη τους γευση και αρωμα.
Απολαυστε τους!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
γαυρος 500 γρ. καθαρισμενος φιλεταρισμενος και ψιλοκομμενος
κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
σκορδο 4 σκ. ψιλοκομμενες
δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο γυρω στα 30 φυλλαρακια
μαιντανο ψιλοκομμενο
άνηθο ψιλοκομμενο
τσίπουρο 40 ml η΄ουζο
αλευρι φαριν απ 5 κ.σουπας γεματες
αλατι
mix πιπεριων φρεσκοτριμμενο μπολικο
ελαιολαδο
καλαμποκελαιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εχουμε κοψει και αφαιρεσει κεφαλια με εντερακια και κεντρικο κοκαλο του γαυρου.
Πλενουμε και στραγγιζουμε καλα.
Τα ψιλοκοβουμε σε μπολ
και προσθετουμε ολα τα υλικα
λιγο ελαιολαδο, το αλευρι
και ανακατευουμε πολυ καλα.
Καθε κεφτε που θα παιρνουμε να τον πλασουμε θα αλευρωνουμε τα χερια μας για να πλαστει πιο ευκολα γιατι το μιγμα μας θα κολλαει ελαφρως.
Βαζουμε λαδι στο τηγανι να ζεσταθει και αραδιαζουμε τους κεφτεδες να τηγανιστουν
μεχρι να παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες.
Τους αφαιρουμε σε πιατο με απορροφητικο χαρτι και κατοπιν τους σερβιρουμε σε πιατελα αποκλειστικα με λεμονι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο