ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕΛΙ!!

Πολύ πρωτότυπο και πεντανόστιμο επιδόρπιο που σερβίρεται κυρίως ζεστό. Φτιαξτε τηγανιτες μηλου  και απολαυστε τες κυριως στο κυριακατικο πρωινο σας με ολη την οικογενεια!!! ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!

svg15
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλεύρι 1½ φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του
    αλάτι 1 πρέζα
    ζάχαρη 1/2 φλ. τσαγιού
    κανέλα 1 κ.γλ.
    αυγο 1
    γάλα 1 φλ. τσαγιού
    μηλα 2 καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
    βουτυρο για το τηγανισμα
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
    βούτυρο 3 κ.σ. ή μαργαρίνη
    μέλι 3 κ.σ. θυμαρίσιο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι.
  2.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. 
  3. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα,
  4.  τα ρίχνουμε μέσα
  5.  και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.
  6. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος.
  7.  Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.
  8. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, ν' αραιώσει.
  9.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε 
  10. και περιχυνουμε το μελι επανω στις τηγανιτες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Νοεμβρίου 2011