ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΜΑ!!!

Φιστικια πινατς αγκαλιασμενα με πλουσια καραμελα μπερδεμενα σε μαστιχωτη ζυμη που δινουν ενα πραγματικα απολαυστικο αποτελεσμα,ενω παραλληλα η γλυκια καραμελα εναλλασσεται με το αλμυρο φιστικι χαριζοντας στον ουρανισκο μοναδικες εναλλαγες γευσης και νοστιμιας. Απολαυστε τα!!!

Μερίδες: 30 κομμάτια

Συστατικά

  • πινατς 700 γρ. ψημενο αλεσμενο σκονη
    πινατς 110 γρ. ολοκληρα (προαιρετικα)
    ζαχαρη αχνη 317 γρ.
    βανιλια 3
    καραμελες γαλακτος 150 γρ.κοκος ψιλοκομμενες σε κυβακια
    αβγα 3 ασπραδια
    αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πρωτα προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 175 βαθμους στον αερα. Χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι στο μιξερ
  2.  σε πολυ σφιχτη μαρεγκα.
  3. Προσθετουμε τα τριμμενα πινατς,την αχνη,τις βανιλιες
  4. και ζυμωνουμε με το χερι μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
  5. Κατοπιν προσθετουμε τα ολοκληρα πινατς αν θελουμε,και τις ψιλοκομμενες καραμελες,και ζυμωνουμε παλι μεχρι να ενωθουν πολυ καλα τα υλικα.
  6. Θα εχουμε μια σφιχτη ζυμη.Παιρνουμε λιγη ζυμη στην παλαμη μας την πλαθουμε  σε στρογγυλο σχημα,
  7. το πιεζουμε λιγο να πλατυνει και τοποθετουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωμενη με λαδοκολλα,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει το υλικο μας.
  8. Τα ψηνουμε στον ηδη προθερμασμενο φουρνο μας για 9 λεπτα οχι παραπανω θα σκληρυνουν,ας τα βλεπετε μαλακα πολυ οταν τα βγαλετε,με το περασμα της ωρας γινονται οπως πρεπει να ειναι.Οσο ψηνονται θα δειτε να ρεει και λιγη καραμελα..μην ανησυχειτε θα μεινει και μεσα στο γλυκισμα.
  9. Τα αφηνουμε να κρυωσουν στην λαμαρινα και μετα τα βγαζουμε... διαφορετικα θα μας διαλυθουν. Τα τυλιγουμε αφου κρυωσουν με σελοφαν να διατηρηθουν απο την υγρασια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Δεκεμβρίου 2015