ΚΕΙΚ

ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ!!!

Πραγματικα ενα διαφορετικο κεικ που κρυβει μεσα του αυτο το διαφορετικο σε γευση και αρωμα που δεν υπαρχει..ειναι απλα ενα ΘΕΙΚΟ κεικ. Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 3 κουπες για ολες τις χρησεις (460 γρ.)
    καροτα 2 κουπες ξυσμενα στο λεπτο μερος του τριφτη (οχι του κρεμμυδιου) (320 γρ.)
    ζαχαρη 2 κουπες (485 γρ.)
    ηλιελαιο 1 1/2 κουπες η’αλλο ελαφρυ σπορελαιο (400 ml )
    ινδικη καρυδα 1 κουπα ( 100 γρ.)
    καρυδια 1 1/2 κουπες χοντροκομμενα (200 γρ.)
    ανανα κομποστα 1 κουτι μεσαιο μεγεθος ψιλοκομμενο (360 γρ.) και τον χυμο του ( 200 ml )
    αλατι 1/2 κ.γλυκου
    σοδα 2 κ.γλυκου σκονη
    βανιλια 2
    3 αβγα
    κανελα 1 κ.γλυκου σκονη γεματο
    γαρυφαλλο 1/2 κ.γλυκου σκονη
    νερο 2 κ.σουπας χλιαρο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    τυρι κρεμα 250 γρ.
    ζαχαρη αχνη 1 1/2 φλ.τσαγιου
    βανιλια 1
    βουτυρο 1 κ.σουπας αγελαδινο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μεγαλη λεκανη βαζουμε ολα τα υλικα και με ξυλινη (μονο ξυλινη) κουταλα ανακατευουμε ελαφρα  μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα καλα μεταξυ τους.
  2. Ριχνουμε το μιγμα σε μεγαλη φορμα κεικ Νο 28 η'σε ταψι
  3.  και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις για 1 ωρα  περιπου (αναλογα το φουρνο μας).
  4. Για την επικαλυψη χτυπαμε ολα τα υλικα μαζι να ενωθουν καλα, και αφου εχει κρυωσει πια το κεικ,το γαρνιρουμε με την κρεμα.
Ευχαριστω θερμα την Χριστινα Καν. που μου εμπιστευτηκε την υπεροχη αυτη συνταγη της. Η Χριστινα ζει στην Ναξο και διατηρει 2 υπεροχα εστιατορια το Μυθωδια  και το Σ'ΑΓΑΠΩ  που πραγματικα αν βρεθειτε στο πανεμορφο νησι αξιζει να τα επισκεφτειτε και να γευτειτε τα πεντανοστιμα πιατα της!!! Σημειωση: Αλλες προτασεις επικαλυψης μερεντα λιγο αραιωμενη με 1 κ.σουπας κονιακ, γκαναζ ασπρης η’μαυρης σοκολατας,η μαρμελαδα με τριμμενα καρυδια..
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Μαρτίου 2015