ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΣΑΛΑΤΕΣ

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ( ‘ )

svg30
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • ζυμαρικα 500 γρ της αρεσκειας σας
    μαρουλι 5-6 φυλλα
    κρεμμυδακια 2 φρεσκα
    ανηθο Λιγο
    ελιές μαυρες οσες θελετε
    τονος 2 κονσερβα σε λαδι η’νερο
    μαγιονέζα οση θελετε
    ψωμι 6 φετες του τοστ χωρις κορα για να κανετε κρουτον
    βουτυρο λιγο
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βραζουμε με τον γνωστο τροπο τα ζυμαρικα μας,
  2. και αφου ετοιμαστουν τα σουρωνουμε και τα βαζουμε σε μια μεγαλη σαλατιερα. Στραγγιζουμε τον τονο απο λαδι η'νερο και τον ριχνουμε στα ζυμαρικα μας.
  3. Αφου εχουμε πλυνει καλα το μαρουλι τα κρεμμυδακια τον ανηθο τα κοβουμε και τα ριχνουμε και αυτα στα ζυμαρικα,προσθετουμε τις ελιες σε ροδελες,και τωρα παιρνουμε τις φετες ψωμιου χωρις κορα τις κοβουμε σε λωριδες και μετα σε κυβακια μικρα
  4.  και αφου εχουμε  βαλει βουτυρο στο τηγανι τα τηγανιζουμε και στην συνεχεια τα αφηνουμε για λιγο σε απορροφητικο χαρτι,
  5. τα προσθετουμε στην σαλατα μας, προσθετουμε οση ποσοτητα μαγιονεζα θελουμε, προσθετουμε πιπερακι ανακατευουμε πολυ καλα για να ενωθουν ολα τα υλικα και σερβιρουμε. Μπορει να θεωρηθει και για κυριως γευμα,ειναι νοστιμοτατη!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Ιανουαρίου 2011