ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ!!!

Απλο,οικονομικο.ευκολο,γρηγορο και πεντανοστιμο φαγητο με υπεροχη σαλτσα!!! Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • τορτελινια 250 γρ. γεμιστα με χοιρινο η’οποια θελετε εσεις
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. λιωμενες στην πρεσα
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε μικρα καρε
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    ντοματες 3 μεγαλες ωριμες τριμμενες
    γιαουρτι 200 γρ. με 2% λιπαρα
    παξιμαδια 2 ολικης τριμμενα με το χερι
    κίτρινα τυριά 200 γρ.
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ριγανη 1 πρεζα
    ζαχαρη 1 πρεζα
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει,και σωταρουμε κρεμμυδια σκορδο πιπερια μεχρι να μαραθουν,
  2. προσθετουμε την παστα ντοματας τριβοντας την στον πατο της κατσρολας,
  3. προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες,
  4. ενα φλυτζανι περιπου ζεστο νερο,
  5. τα μυρωδικα και αφηνουμε σκεπασμενη την σαλτσα σε μετρια θερμοκρασια να βρασει μεχρι να δεσει.
  6. Βραζουμε σε μπολικο αλατισμενο νερο τα τορτελινια για 15 λεπτα,
  7. τα σουρωνουμε και τα αφηνουμε στην ακρη μεσα σε ενα ταψακι.
  8. Μολις ετοιμαστει η σαλτσα την αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε το γιαουρτι,
  9. ανακατευουμε και την προσθετουμε επανω απο τα τορτελινια.
  10. Τριβουμε με τα χερια μας τα παξιμαδια,
  11. ανακατευουμε καλα
  12.  και καλυπτουμε ομοιομορφα ολη την επιφανεια με τα τριμμενα τυρια.
  13. Ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για μιση ωριτσα περιπου, μεχρι να κανει κρουστα και ροδοκοκκινισει η επιφανεια.
  14. Κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε με σαλατα εποχης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Ιουλίου 2015