Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεκιναμε με το σιροπι πρωτα, βαζοντας ολα τα υλικα στην κατσαρολα να παρουν βραση ανακατευοντας,και απο την ωρα του βρασμου σταματαμε το ανακατεμα και τα βραζουμε για 5 λεπτα και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
- Σε κατσαρολα τωρα ριχνουμε το νερο,το βουτυρο,την ζαχαρη το αλατι
- και τα αφηνουμε να παρουν βραση σε μετρια φωτια.
- Μολις βρασουν βγαζουμε την κατσαρολα απο την φωτια και ριχνουμε το αλευρι με το σιμιγδαλι οπου τα εχουμε ανακατεψει μαζι.
- Με μια ξυλινη κουταλα ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν.
- Ξαναβαζουμε στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να γινει λειο και απαλο και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.
- Αποσυρουμε παλι την κατσαρολα απο την φωτια και ριχνουμε ενα ενα τα αυγα
- δηλαδη αφου ριξουμε το πρωτο αυγο ανακατευουμε ζωηρα και αφου το εχει απορροφησει το μιγμα τοτε προσθετουμε το επομενο και ουτω καθεξης.
- Με γρηγορες κινησεις ανακατευουμε μεχρι να γυαλισει το μιγμα.
- Βαζουμε το λαδι σε κατσαρολα να ζεσταθει,προσθετουμε σε μεγαλο κορνε το μιγμα με την μυτη αστεριου με μεγαλο ανοιγμα και κοψτε τουλουμπιτσες 4 εκ. η'οποιο μεγεθος θελετε εσεις
- με ενα μαχαιρι που θα βρεχετε σε νερο και τιναζοντας το μην πεσουν νερα στο λαδι και τηγανιστε τες πολυ καλα
- απο ολες τις μεριες να τις νιωθετε με την κουταλα την τρυπητη οτι εχουν σκληρυνει,
τοτε τις πιανετε με την κουταλα την τρυπητη αφηνετε να φυγει το περιττο λαδι
- και τις βαζετε αμεσως στο σιροπι γυριζοντας τες να σιροπιαστουν για 5 λεπτα,
- σε καθε τηγανια σας θα ακολουθειτε αυτα τα βηματα,και κατοπιν τις βγαζετε σε πιατελα και τις αφηνετε να κρυωσουν.Τις βαζουμε στην συντηρηση του ψυγειου σκεπασμενες με διαφανη μεμβρανη,και τις απολαμβανουμε παγωμενες.
- ΠΡΟΣΟΧΗ στο τηγανισμα,καθε φορα μετα την πρωτη τηγανια χαμηλωνουμε την φωτια να ηρεμησει το λαδι ουτω σωστε τα τουλουμπακια να μπορεσουν να φουσκωσουν και να τηγανιστουν σωστα,διαφορετικα θα παραμεινουν στο λαδι οπως τα ριξαμε και θα αρπαξουν χρωμα καμμενο αμεσως, ενω εμεις τα θελουμε χρυσοκιτρινα..
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Ιουνίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα