ΓΛΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ!!!

Υπεροχη,αφρατη τουρτα με γεμιση και αρωμα φραουλας... Ειναι φανταστικη... Απλα δοκιμαστε την!!! Για το παντεσπανι δειτε ΕΔΩ

svg40
Μερίδες: 16 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    γαλα 500 ml φρεσκο
    κρεμα γαλακτος 500 ml
    ζαχαρη 160 γρ.
    βανιλια 4
    αβγα 2
    αβγα 6 κροκους
    κορν φλαουρ 40 γρ.
    αλευρι 40 γρ.
    αλατι 2 πρεζες
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    σιροπι φραουλας 300 ml
    φραουλες 260 γρ.φρεσκες κομμενες σε μικρα καρε
    χρωμα ζαχαροπλαστικης 15 σταγονες κοκκινο
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    κρεμα γαλακτος 400 γρ.
    σοκολατα κουβερτουρα 500 γρ.
    αλατι 1 πρεζα
    βουτυρο 2 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφου ετοιμασουμε το παντεσπανι αλειφουμε στρογγυλο ταψι μεγεθους 24 επι 24 με βουτυρο,στρωνουμε λαδοκολλα  καλυπτουμε και τα τοιχωματα του ταψιου και ριχνουμε το μειγμα.
  2. Το στρωνουμε ομοιομορφα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.
  3. Αφου ψηθει αφηνουμε να σταθει για 10 λεπτα και ξεφορμαρουμε,με προσοχη αφαιρουμε την λαδοκολλα.Καλο θα ειναι το παντεσπανι να το εχουμε φτιαξει απο την προηγουμενη μερα ωστε να μπορεσουμε να το κοψουμε καλυτερα.
  4. Με ενα καλο ψωμομαχαιρο κοβουμε σε δυο ισα μερη το παντεσπανι και ετσι μας εχουν προκυψει 3 δισκοι
  5. Σιροπιαζουμε πολυ καλα το πρωτο παντεσπανι αφου το εχουμε τοποθετησει σε πιατελα.
  6. Μεσα στην κρεμα που εχουμε ετοιμασει  και εχουμε αφησει να κρυωσει εντελως,ριχνουμε τις φραουλες οπου πρωτα τις εχουμε πλυνει με το κοτσανι τους μαζι (και αυτο για να μην μπουν νερα στο εσωτερικο τους) τις σκουπιζουμε καλα αφαιρουμε τα κοτσανια τους τις κοβουμε σε μικρα καρε,τις ριχνουμε στην κρεμα μαζι με το χρωμα ζαχαροπλαστικης και ανακατευουμε.
  7. Στρωνουμε ομοιομορφα την μιση δοση κρεμας,
  8. σκεπαζουμε με το δευτερο παντεσπανι,το σιροπιαζουμε,
  9. στρωνουμε και την υπολοιπη κρεμα σκεπαζουμε με το τριτο παντεσπανι το σιροπιαζουμε,
  10. και αφου εχουμε ετοιμασει την γκαναζ και την εχουμε αφησει να να κρυωσει ωστε να πηξει ελαφρως,
  11.  καλυπτουμε απο πανω και τα πλαινα της τουρτας και την διακοσμουμε με το γουστο μας.Την βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει πολυ καλα ωστε να μπορεσουμε να την κοψουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Απριλίου 2014