ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
2 1/2 κουπες ζαχαρη
1 κουτι κακαο ζαχαροπλαστικης(να λειπουν 2 κουταλιες)
1 λιτρο γαλα
250 γρ βιταμ
250 γρ κερκυρας
750 γρ σαβαγιαρ
1 κουτι σαντυγι
λιγο λικερ
λιγη κουβερτουρα τριμμενη για την διακοσμηση
λιγα αμυγδαλα καβουρντισμενα για την διακοσμηση
χτυπαμε στο μιξερ τα βουτυρα με την ζαχαρη καλα,και στη συνεχεια
προσθετουμε τα αυγα και το κακαο.αφου χτυπηθουν καλα τα βαζουμε στο ψυγειο.
στη συνεχεια χτυπαμε την σαντιγυ με 1/2 κουπα γαλα και αφου διπλασιαστει
την βαζουμε και αυτη στο ψυγειο να κρυωσει ωσπου να ετοιμαστουν τα υπολοιπα
υλικα..σε μια λεκανιτσα η ταψακι βαζουμε το υπολοιπο γαλα με λιγο λικερ της αρεσκειας μας
και μουσκευουμε γρηγορα τα σαβαγιαρ.βαζουμε 1 στρωση σαβαγιαρ στην πιατελα μας,απο πανω
λιγο μειγμα σοκολατα,στη μιση πλευρα και την σαντιγυ στην υπολοιπη μιση πλευρα..αλλη μια στρωση σαβαγιαρ και απο πανω παλι σαντυγι,στην αντιθετη πλευρα τωρα,δηλαδη απο τη μερια της σοκολατας,
και την υπολοιπη σοκολατα στο πλαι της σαντιγυς.. και τελος απο πανω
.γαρνιρουμε με τριμμενη κουβερτουρα και καβουρντισμενα αμυγδαλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα