ΓΛΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολες τις Αννουλες που γιορταζουν σημερα!!! Σημερα ειναι διπλη η χαρα μου,γιατι το κοριτσακι μου γιορταζει και μαζι με την γιορτουλα της εχουμε και τον αρραβωνα της!!! Ειμαι πολυ συγκινημενη ,δεν μπορω να το πιστεψω.. Αννουλα μου πολυχρονη,να ζησετε και να ειστε παντα γεροι και ευτυχισμενοι!!!

svg60
Μερίδες: 8 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • για το παντεσπανι σοκολατας
    φαριν απ 200 γρ.αλευρι
    σοκολατα κουβερτουρα 100 γρ. κομμενη σε κομματακια
    ζαχαρη 140 γρ.
    αυγο 6
    βουτυρο 40 γρ.
    αλατι 1 πρεζα
    Για το σιροπιασμα
    ζαχαρη 1/2 φλ.τσαγιου
    νερο 1/2 φλ τσαγιου
    κονιακ 3 κ.σουπας
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 φακελο στιγμης με γευση σοκολατα
    φουντουκια 1 φλ.τσαγιου καβουρντισμενα και κομμενα στο μουλτι
    αμυγδαλο 1 φλ.τσαγιου καβουρντισμενο και κομμενο στο μουλτι
    γλασαρισμενα φρουτα 150 γρ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    γκαρνι ζαχαροπλαστικης 1 κουτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καλο ειναι το παντεσπανι να το εχουμε φτιαξει απο την προηγουμενη ημερα ωστε να μπορουμε να το κοψουμε σωστα για να μην μας κοπει. Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι.
  2. Χτυπαμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο την ζαχαρη και τα αυγα (αφου εχουμε χωρισει κροκους με ασπραδια) μεχρι να αφρατεψουν.
  3. Στη συνεχεια ριχνουμε την λιωμενη σοκολατα.
  4. Χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι
  5. σε σφιχτη μαρεγγα.
  6. Προσθετουμε στο μιγμα της σοκολατας λιγη απο την μαρεγκα μας και λιγο αλευρι ανακατευουμε, και συνεχιζουμε το ιδιο μεχρι να τελειωσουν μαρεγκα και αλευρι.
  7. Σκεπαζουμε μια φορμα στρογγυλη με διαμετρο 22εκ.με λαδοκολλα και ριχνουμε μεσα το μιγμα
  8. και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους για 30-35 λεπτα μεχρι να φουσκωσει. Οταν ψηθει αφηνουμε να κρυωσει 5 λεπτα και αναποδογυριζουμε σε σχαρα μεχρι να κρυωσει εντελως.
  9. Κοβουμε με καλο μεγαλο μαχαιρι (ψωμομαχαιρο με δοντια)οριζοντια το παντεσπανι στη μεση.
  10. Εχουμε φτιαξει το σιροπακι
  11.  και με πινελο αλειφουμε καλα ολη την επιφανεια.
  12. Στη συνεχεια στρωνουμε την κρεμα σοκολατας αφου την εχουμε χτυπησει στο μιξερ με 400ml γαλα για 5 λεπτα.Ριχνουμε μεσα στην κρεμα τα φουντουκια,τα αμυγδαλα τα φρουτακια ανακατευουμε
  13.  και απλωνουμε σε ολη την επιφανεια ομοιομορφα.
  14. Σκεπαζουμε με το αλλο παντεσπανι το σιροπιαζουμε
  15. και διακοσμουμε την τουρτα με γκαρνι ζαχαροπλαστικης σαντυγι και οτι σχεδιακια θελετε εσεις.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Δεκεμβρίου 2012