Φλερταροντας με τις γευσεις και τον ουρανισκο...μια τουρτα για ολες τις περιστασεις..
120
Μερίδες: 12-15
Εύκολο
Συστατικά
Υλικα για παντεσπανι
Αβγα 5 τεμ
Ζαχαρη κρυσταλλικη 145 γρ.
Βανιλιες 2 καψουλακια
Αλευρι φαριν απ 140 γρ.κοσκινισμενο
Κακαο αγλυκο 35 γρ.κοσκινισμενο
Κροκαν αμυγδαλου 50 γρ.
Υλικα για το σιροπι
Ζαχαρη κρυσταλλικη 200 γρ.
Νερο 200 ml
Ρουμι λευκο 50 ml
Υλικα για γεμιση και επικαλυψη
Κρεμα γαλακτος παγωμενη 700 ml με 35% λιπαρα
Αχνη ζαχαρη 3 κ.σουπας
Κροκαν αμυγδαλου 150 γρ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη σε δυνατη ταχυτητα του μιξερ
μεχρι να ασπρισουν και παρουν την μορφη πλουσιας κρεμας
Στην συνεχεια προσθετουμε τα κοσκινισμενα αλευρι με κακαο
Ανακατευουμε απαλα με πλαστικη μαριζ απο κατω προς τα επανω και τελος προσθετουμε το αμυγδαλο Ανακατευουμε και παλι και ειναι ετοιμο.
Σε λαμαρινα του φουρνου μας βαζουμε λαδοκολλα ακουμπαμε ενα τσερκι διαστασεων 25χ28 οπου το εχουμε κλεισει στην βαση του με αλουμινοχαρτο και ριχνουμε το μιγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την ζαχαρη με το νερο μολις αρχισει να κοχλαζει κραταμε 1 λεπτο και αφαιρουμε απο την φωτια.
Μολις κρυωσει το σιροπι προσθετουμε το ρουμι.
Αφου εχουμε παγωσει πολυ καλα την κρεμα γαλακτος,τον καδο του μιξερ, ριχνουμε την κρεμα με την αχνη και χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα
μεχρι να διογκωθει. Χωριζουμε την σαντιγι σε 2 ισα μερη.Το ενα μερος το αφηνουμε σκετο για την επικαλυψη της τουρτας.
Τελος προσθετουμε στο ενα μερος της σαντιγης τις σταγονες κουβερτουρας αμυγδαλα και ανακατευουμε
Αφου βγαλουμε το παντεσπανι απο το φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει πολυ πολυ καλα και το ξεφορμαρουμε.Το χωριζουμε σε δυο καρδιες.
Με πινελο σιροπιαζουμε πολυ καλα την βαση
και στρωνουμε την γεμιση.
Σκεπαζουμε με το δευτερο παντεσπανι σιροπιαζοντας και αυτο.
Τελος καλυπτουμε με την υπολοιπη σαντιγι που ειχαμε κρατησει κατα μερος.
Διακοσμουμε την τουρτα αναλογα το γουστο μας και την καθε περισταση.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Σεπτεμβρίου 2018
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα