ΓΛΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ!!!

Αφρατη,αερινη τουρτα με μους λευκης σοκολατας,πραλινας και γαλακτος. Σταγονες σοκολατας,φυστικι Αιγινης και γλασαρισμενα κερασακια ολοκληρωνουν την φανταστικη αυτη τουρτα. Αν θελετε να την γευθειτε δεν εχετε παρα να την δοκιμασετε. Απολαυστε την!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    αλευρι φαριν απ 185 γρ. κοσκινισμενο
    κακαο 2 κ.σουπας γεματες αγλυκο κοσκινισμενο
    ζαχαρη 220 γρ.
    αβγα 4
    κουβερτουρα 50 γρ.σταγονες
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 100 γρ.
    νερο 200 ml
    κονιακ 1 σφηνακι η’οποιο αλλο ποτο της αρεσκειας σας
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΓΕΜΙΣΗ
    κουβερτουρα γαλακτος 80 γρ.
    κουβερτουρα πραλινα 170 γρ.
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    κουβερτουρα 50 γρ.σταγονες
    φυστικια αιγινης 50 γρ. ψιλοκομμενα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΓΕΜΙΣΗ
    κουβερτουρα λευκή 250 γρ.
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    κουβερτουρα 50 γρ.σταγονες
    φυστικια αιγινης 50 γρ.
    Γλασαρισμενα κερασακια 50 γρ. ψιλοκομμενα
    κρεμα γαλακτος 400 ml χτυπημενη σε σφιχτη σαντιγι για τις δυο κρεμες
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
    φυστικια αιγινης 120 γρ. τριμμενα
    κρεμα γαλακτος 150 ml
    κουβερτουρα γαλακτος 200 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη
  2. να χτυπηθουν μεχρι να γινουν αφρατη κρεμα.
  3. Κατοπιν προσθετουμε το αλευρι με το κακαο οπου τα εχουμε ανακατεψει μαζι,τις σταγονες σοκολατας
  4.  και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε απο κατω προς τα επανω με απαλες κινησεις να ανακατευτουν καλα τα υλικα.
  5. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψακι Νο26 ριχνουμε το μιγμα
  6. και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα. Κατοπιν το αφηνουμε να σταθει για κανα 10λεπτο και το ξεφορμαρουμε.
  7. Εχουμε φτιαξει και το σιροπι μας,και το αφηνουμε να κρυωσει. Βαζοντας το νερο με την ζαχαρη στην φωτια ανακατευοντας να λιωσει η ζαχαρη με το που παει να βρασει το αφαιρουμε,ριχνουμε το κονιακ ανακατευουμε και το αφηνουμε κατα μερος. Χτυπαμε στον παγωμενο καδο και επισης παγωμενο εξαρτημα του μιξερ τα 400 ml κρεμα γαλακτος
  8.  σε σφιχτη μαρεγγα.Αφου ειναι ετοιμη την χωριζουμε σε 2 ισα μερη.
  9. Εχουμε βαλει  την λευκη κουβερτουρα με την κρεμα γαλακτος σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια να λιωσουν ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να εχουμε ενα λειο αποτελεσμα και το αφηνουμε εκτος φωτιας.
  10. Σε αλλη κατσαρολιτσα λιωνουμε τις 2 κουβερτουρες μαζι με την κρεμα γαλακτος επισης σε χαμηλη θερμοκρασια.
  11. Αφου ετοιμαστουν οι κρεμες και  εχει πεσει και η θερμοκρασια τους, προσθετουμε στο ενα μερος της σαντιγις την καθε κρεμα,τα φυστικια,τα κερασακια,τις σταγονες ανακατευουμε με πλαστικη σπατουλα και παγωνουμε πολυ καλα τις κρεμες στο ψυγειο.
  12. Κοβουμε το παντεσπανι σε 2 ισα μερη ωστε να εχουμε 3 δισκους.
  13. Ακουμπαμε σε πιατελα τον πρωτο δισκο,τον σιροπιαζουμε καλα με πινελο,
  14. στρωνουμε την μια κρεμα,οποια θελουμε γευστικα εμεις,κραταμε ελαχιστη κατα μερος,
  15. σκεπαζουμε με τον δευτερο δισκο σιροπιαζουμε,
  16. βαζουμε την αλλη κρεμα κραταμε και απο αυτη ελαχιστη κατα μερος.
  17. τελος σκεπαζουμε με τον τριτο δισκο,σιροπιαζουμε και στρωνουμε στην μιση επιφανεια την μια κρεμα και στην αλλη μιση επιφανεια την αλλη κρεμα.Βαζουμε την τουρτα στο ψυγειο και την παγωνουμε καλα. Λιωνουμε την κρεμα γαλακτος και την κουβερτουρα σε χαμηλη θερμοκρασια (φτιαχνοντας μια σοκολατα γκαναζ) την αφηνουμε να κρυωσει και να πηξει ελαφρως και την στρωνουμε επανω στην παγωμενη επιφανεια της τουρτας,και ελαχιστα στα πλαινα ισα να κολλησουν τα τριμμενα φυστικια και την παγωνουμε  παλι στο ψυγειο. Ειναι ετοιμη για σερβιρισμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Απριλίου 2015