Γιορταζουμε σημερα τα γενεθλια του μπλογκ και τα δικα μου μαζι..
και σας κερναω μια αφρατη δροσερη τουρτα διπλης απολαυσης.
Μους λευκης σοκολατας και μους λεμονιου.
Απολαυστε την !!!!!
Ταψακι για το παντεσπανι Νο24
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
αλευρι φαριν απ 175 γρ. κοσκινισμενο
αβγα 5
ζαχαρη 145 γρ.
Ξυσμα ενος λεμονιου
βανιλια 1 κ.γλυκου εσανς η΄2 βανιλιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζαχαρη 300 γρ.
νερό 300 ml
κονιακ 1 σφηνακι
χυμό λεμόνι 1 κ.γλυκου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
λεμοναδα 200 ml συμπυκνωμενη η΄φρεσκο χυμο λεμονιων με την αναλογη ζαχαρη αναλογα το ποσο γλυκια την θελετε
ζαχαρη 150 γρ.
ζελατινη 1 φακ. σκονη
αβγα 2 κροκους χτυπημενους ελαφρα
βουτυρο 120 γρ. αγελαδος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΟΥΣ
κουβερτουρα 360 γρ.λευκη λιωμενη σε μπεν μαρι
κρεμα γαλακτος 500 ml Vegetal cream παγωμενη χτυπημενη σε αφρατη σαντιγι την χωριζουμε στα δυο και την μοιραζουμε στις δυο μους
κρεμα γαλακτος 4 παγωμενη χτυπημενη σε αφρατη σαντιγι για την διακοσμιση της τουρτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη και τα χτυπαμε με χρι να αφρατεψουν και να γινουν σαν κρεμα.
Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα λεμονιου,την βανιλια,λιγο λιγο το αλευρι και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε
απαλα απο κατω προς τα επανω μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Βαζουμε σε φορμα αποσπωμενη η΄ταψακι Νο24 λαδοκολλα αντικολλητικη ριχνουμε το μιγμα
και το ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα 20 λεπτα μεχρι να χρυσισει η επιφανεια του και αναλογα τον καθε φουρνο μας.
Αφηνουμε το παντεσπανι να σταθει λιγο και μετα αφαιρουμε την λαδοκολλα.
Οταν κρυωσει εντελως το χωριζουμε σε 3 ισοπαχους δισκους.
Για το σιροπι βαζουμε ζαχαρη νερο σε κατσαρολιτσα να βρασουν μονο 2 λεπτα.Απο την ωρα του βρασμου κραταμε τον χρονο.
Τελος αφου βρασουν προσθετουμε το κονιακ και τον χυμο και αφηνουμε το σιροπι μας να κρυωσει.
Για την μους λεμονιου βαζουμε σε κατσαρολα τον χυμο λεμονιων την ζαχαρη,το βουτυρο να λιωσουν σε μετρια θερμοκρασια.
Εχουμε βαλει την ζελατινη σε ενα φλυτζανι με 4 κ.σουπας κρυο νερο να φουσκωσει για 2-3 λεπτα και στην συνεχεια την ριχνουμε στο χυμο λεμονιων και ανακατευουμε ζωηρα να διαλυθει.
Χτυπαμε ελαφρα τα αυγα αφαιρουμε απο την φωτια την κατσαρολα τα προσθετουμε ανακατευουμε
και την τοποθετουμε και παλι στην φωτια μεχρι να δεσει η κρεμα και την αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος των 500 ml σε αφρατη σαντιγι την χωριζουμε σε δυο ισα μερη
και προσθετουμε το ενα μερος λιγο λιγο
στην κρεμα λεμονιου ανακατευουμε απαλα και την βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Λιωνουμε σε μπεν μαρι την λευκη σοκολατα την αφηνουμε κατα μερος να πεσει η θερμοκρασια της,
προσθετουμε την υπολοιπη σαντιγι λιγη λιγη
ανακατευουμε και την βαζουμε και αυτη στο ψυγειο να παγωσει.
Βαζουμε σε δισκο σερβιρισματος το ενα παντεσπανι το σιροπιαζουμε αναλογα οπως το θελουμε
στρωνουμε οποια μους θελουμε κατα σειρα.
Σκεπαζουμε με το δευτερο παντεσπανι,σιροπιαζουμε,στρωνουμε την δευτερη μους,
σκεπαζουμε με το τριτο παντεσπανι σιροπιαζουμε και καλυπτουμε την τουρτα με την σαντιγι των 400 ml την διακοσμουμε οπως θελουμε και την παγωνουμε καλα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα