Αν εχετε ετοιμο κεικ δεν θα σας παρει πανω απο τεταρτο να ετοιμασετε αυτη την υπεροχη τουρτα
για να απολαυσετε παγωμενη την αγαπημενη σας μερεντα.
Ετοιμη να σταθει σε γενεθλια,γιορτες,ακομα και για δωρο με την δικη σας στυλιστικη πινελια.
15
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Κεικ βανιλιας κομμενο σε λεπτες φετες 720 γρ.
Μερεντα 770 γρ.
Γλασαρισμενα κερασακια κομμενα στην μεση 200 γρ.
Κρεμα γαλακτος παγωμενη με 35% λιπαρα χτυπημενη σε σαντιγι 800 ml
Ζαχαρουχο γαλα παγωμενο 290 γρ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια φορμα με αποσπωμενη βαση Νο 26 καλυπτουμε τον πατο της με φετες κεικ και 3 περιπου κ.σουπας μερεντα απο πανω(την στρωνουμε οσο μπορουμε με την αναποδη μερια του κουταλιου)
και ενα μερος απο κερασακια.
Χτυπαμε στο μιξερ την πολυ καλα παγωμενη κρεμα γαλακτος σε σαντιγι.
Προσθετουμε περιπου την μιση ποσοτητα μερεντας του βαζου και το ζαχαρουχο γαλα
Ξαναχτυπαμε παλι να αναδευτουν ολα τα υλικα για μισο λεπτο.
Στρωνουμε την μιση ποσοτητα σαντιγι επανω απο το κεικ στην φορμα.Συνεχιζουμε βαζοντας το υπολοιπο κεικ πανω απο την σαντιγι,μερεντα και κερασακια.
Τελος καλυπτουμε την επιφανεια με την υπολοιπη σαντιγι,την στρωνουμε ομοιομορφα και παγωνουμε στην καταψυξη.
Αφου παγωσει πολυ καλα διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΛΑΚΗ ΥΦΗ
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ