ΖΥΜΑΡΙΚΑΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ!!!

Ειναι μυρωδατο,πεντανοστιμο και πολυ αγαπημενο..ποιο αλλο...??? το κλασικο παστιτσιο....Ντυμενο ομως με μελιτζανες σε φορμα του κεικ,  ειναι αρκετα εντυπωσιακο που θα κλεψει τις εντυπωσεις στο τραπεζι σας!!! Απολαυστε το!!! για μια φορμα 28 εκ.

svg60
Μερίδες: 12 κομματια
Δύσκολο

Συστατικά

  • κιμα μοσχαρισιο 1/2 κιλο
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    ντοματες 500 γρ.φρεσκες τριμμενες
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    λευκο κρασι 1 κρασοποτηρο
    μπαχαρι 5 κοκους
    κανελα Λιγη τριμμενη
    ζαχαρη 1 πρεζα
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    μακαρονια 250 γρ. για παστιτσιο
    μελιτζανες 1.500 γρ. φλασκες η’τσακωνικες κομμενες σε μετριες φετες
    κίτρινα τυριά 280 γρ.διαφορα
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
    γαλα 500 γρ.φρεσκο
    βουτυρο 1 κ.σουπας γαλακτος
    κορν φλαουρ 6 κ.γλυκου
    αβγα 1
    αλατι
    πιπερι
    μοσχοκαρυδο λιγο τριμμενο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καλο ειναι τον κιμα να τον εχουμε μαγειρεψει απο το προηγουμενο βραδυ. Βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο να ζεσταθει και σωταρουμε κρεμμυδι με σκορδα,
  2. κατοπιν τον κιμα τα σωταρουμε ολα μαζι,
  3. και σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει
  4. και ριχνουμε τις ντοματες,
  5. ενα κρασοποτηρο νερο,τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι που το ριχνουμε στο τελος,και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει
  6.  μεχρι να μεινει με το λαδακι του.
  7. Πλενουμε και κοβουμε σε φετες τις μελιτζανες τις αλατιζουμε και τις στρωνουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας, οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλες και τις εχουμε ψεκασει με ελαιολαδο,ψεκαζουμε και τις μελιτζανες
  8.  και τις βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-190 βαθμους στον αερα  μεχρι να μαλακωσουν.
  9. Οσο γινονται οι μελιτζανες βραζουμε τα μακαρονια τα σουρωνουμε και τα βαζουμε παλι στην κατσαρολα.
  10. Κατοπιν παιρνουμε την φορμα του κεικ μας,στρωνουμε ολο τον πατο το δαχτυλιδι γυρω γυρω,και στην συνεχεια τα πλαινα της φορμας βαζοντας τις μελιτζανες ορθιες,  να εξεχουν λιγο απο την φορμα και η μια να ακουμπαει λιγο την διπλανη της.
  11. Ετοιμαζουμε την μπεσαμελ,βαζουμε το γαλα με το βουτυρο να ζεσταθει,
  12. κραταμε λιγο γαλα σε ποτηρι και διαλυουμε το κορν φλαουρ,μολις αχνισει το γαλα ριχνουμε το κορν φλαουρ και ανακατευουμε μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να πηζει
  13.  αφαιρουμε απο την φωτια ριχνουμε το αυγο ανακατευοντας καλα,
  14. ριχνουμε αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο λιγα  απο τα τυρια τα τριμμενα,
  15.  ανακατευουμε
  16. και την ριχνουμε στα μακαρονια,
  17. ανακατευουμε ριχνουμε και τον κιμα ανακατευουμε και τα ριχνουμε με προσοχη στην φορμα. Πασπαλιζουμε με τυρια,
  18. πιανουμε τις πλαινες μελιτζανες που εξεχουν απο την φορμα και τις διπλωνουμε πανω απο τα τυρια. Καλυπτουμε τα κενα επανω με τις υπολοιπες μελιτζανες πασπαλιζουμε με τυρια
  19. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα.
  20. Αφηνουμε να κρυωσει ΕΝΤΕΛΩΣ και αναποδογυριζουμε σε πιατελα . Το σερβιρουμε ως εχει στο τραπεζι και εκει το κοβουμε σε φετες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Απριλίου 2014