ΓΛΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΚΟΥΦΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ!!!

Λογω των γενεθλιων μου και του μπλογκ μου μαζι,εφτιαξα μια τουρτα με το σημα κατατεθεν τον σκουφο. Μια πεντανοστιμη τουρτα με αφρατο κεικ σοκολατας,και μια ιδιαιτερη, πεντανοστιμη γεμιση. Δοκιμαστε την!!! Ταψακι Νο 28 επι 21

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
    βουτυρο 125 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 1 νεροποτηρο
    αβγα 2 σε θερμοκρασια δωματιου
    γαλα 1/2 νεροποτηρο φρεσκο 200 ml
    βανιλια 1 καψουλα
    αλευρι φαριν απ 250 γρ. κοσκινισμενο
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου γεματα
    κακαο 2 1/2 κ.σουπας γεματες αγλυκο κοσκινισμενο
    κονιακ 1 σφηνακι
    σοκολατα γαλακτος 100 γρ. νιφαδες
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    βουτυρο 100 γρ. αγελαδος
    κουβερτουρα 175 γρ.λευκη
    ζαχαρουχο γαλα 199 γρ.η’152 ml
    χρωμα ζαχαροπλαστικης 3-4 σταγονες κοκκινο (προαιρετικα)
    αμυγδαλο 35 γρ.φιλε καβουρντισμενο
    μπισκοτα 10 πτι μπερ τριμμενα σε σκονη
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
    βουτυρο 250 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη αχνη 500 γρ. κοσκινισμενη
    εσανς βανιλιας 1 κ.γλυκου
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
    ζαχαρη αχνη 800 γρ. καλης ποιοτητας
    γλυκοζη 1/2 της κουπας -140 γρ.
    γλυκερινη 1 κ.σουπας βρωσιμη
    νερο 1/4 της κουπας κρυο -50 γρ.
    ζελατινη 15 γρ. σε σκονη
    βουτυρο 25 γρ.φυτικο Super fresco
    βανιλια 1 κ.γλυκου σε υγρη μορφη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο ,
  2. προσθετουμε διαδοχικα την ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα.
  3. Μολις ομογενοποιηθουν τα υλικα,προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι,κακαο,μπεικιν,εναλλαξ με το γαλα,το κονιακ.
  4. Χτυπαμε καλα το μιγμα,και τελος προσθετουμε τις νιφαδες σοκολατας
  5.  ανακατευουμε με σπατουλα
  6. και ριχνουμε το μιγμα στο βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψι
  7.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170-180 βαθμους για 35- 40 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
  8. Αφηνουμε να σταθει για 10 με 15 λεπτα το κεικ και το αναποδογυριζουμε σε δισκο-πιατελα.
  9. Αφου κρυωσει εντελως (καλο θα ειναι να φτιαχτει απο την προηγουμενη ημερα για να μπορει να κοπει χωρις ατυχηματα) παιρνουμε το πατρον -χαρτονι οπου εχουμε σχεδιασει ας πουμε εγω τον σκουφο το βαζουμε επανω στο κεικ και με κοφτερο μαχαιρι το κοβουμε συμφωνα με το πατρον.
  10. Κατοπιν με ψωμομαχαιρο το χωριζουμε στα δυο οπου θα στρωσουμε την κρεμα.
  11. Σε μπεν μαρι βαζουμε ολα μαζι τα υλικα της κρεμας,εκτος απο το αμυγδαλο,το βυσσινο και τα μπισκοτα και ανακατευουμε σε χαμηλη θερμοκρασια να λιωσουν.
  12. Κατοπιν αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε αμυγδαλα,
  13. βυσσινο
  14.  μπισκοτα
  15.  ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια αρκετα
  16.  και την στρωνουμε στο ενα κομμενο κομματι του  και με το αλλο σκεπαζουμε την γεμιση.
  17. Στο μιξερ χτυπαμε το βουτυρο
  18. προσθετουμε την αχνη την βανιλια και χτυπαμε στην αρχη σιγα σιγα
  19.  και κατοπιν σε δυνατη ταχυτητα για 5 λεπτα να δουμε μια αφρατη βουτυροκρεμα.
  20. Την στρωνουμε ομοιομορφα  επανω και στα πλαινα του κεικ και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
  21. Ετοιμαζουμε την ζαχαροπαστα σε μπεν μαρι και σε χαμηλη θερμοκρασια βαζουμε το νερο με την ζελατινη και ανακατευουμε να διαλυθει.
  22. Προσθετουμε την γλυκοζη και ανακατευουμε μεχρι να δουμε ενα διαφανο σιροπι.
  23. Κατοπιν προσθετουμε το βουτυρο,
  24. την γλυκερινη και το αρωμα βανιλιας,
  25. ανακατευουμε
  26. και το προσθετουμε στην μιση αχνη οπου την εχουμε βαλει σε ενα μπολ και εχουμε ανοιξει μια λακουβα.
  27. Με πλαστικη σπατουλα κανουμε κυκλικες κινησεις απο μεσα προς τα εξω να απορροφηθει η αχνη.
  28. Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας και την ζυμωνουμε με την υπολοιπη αχνη.Οση παρει για να ειναι ελαστικη,γιατι αργοτερα θα σφιξει.
  29. Για να την ανοιξουμε στρωνουμε στο τραπεζι μας μια μεγαλη λαδοκολλα πασπαλιζουμε ελαχιστη αχνη και με πλαστη σιλικονης ανοιγουμε την ζαχαροπαστα σε λεπτο φυλλο.
  30. Εχουμε βγαλει το κεικ απο το ψυγειο να σταθει βρεχουμε τα χερια μας με νερο και με χαιδεμα απαλο επανω στο κεικ το βρεχουμε για να κολλησει η ζαχαροπαστα.
  31. Ανασηκωνουμε  με προσοχη απο κατω την ζαχαροπαστα και την τοποθετουμε επανω στο κεικ..
  32. Με τα χερια μας την στρωνουμε πολυ καλα να μην εγκλωβισουμε μεσα αερα,και την οδηγουμε συμφωνα με το σχεδιο της τουρτας.Τα περισσευματα της ζαχαροπαστας απο το στρωσιμο της τουρτας τα κοβουμε με το εργαλειο κοπης πιτσας,και την διακοσμουμε οπως θελουμε. Την συνταγη για την ζαχαροπαστα την πηρα απο ΕΔΩ    ενα πολυ ωραιο μπλογκ οπου μπορειτε να βοηθειθειτε σε πολλα πραγματα επανω στην ζαχαροπαστα..και οχι μονο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 5 Ιουλίου 2015