ΓΛΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΦΡΑΤΟΤΡΑΓΑΝΗ ΜΟΥΣ!!!

Αφρατο σοκολατενιο παντεσπανι,με αφρατη αερινη και τραγανη μους σοκολατας με μπισκοτα oreo και σταγονες κουβερτουρας Μια πραγματικα υπεροχη και πεντανοστιμη τουρτα. Απολαυστε την!!!

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    ζαχαρη 145 γρ.
    αβγα 5
    βανιλια 2
    Ξυσμα ενος λεμονιου
    αλευρι φαριν απ 140 γρ. δυο φορες κοσκινισμενο
    κακαο 35 γρ. αγλυκο 2 φορες κοσκινισμενο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 150 γρ.
    νερό 150 ml
    κονιακ 1 κ.σουπας
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    κουβερτουρα γαλακτος 240 γρ. τεμαχισμενη
    κρεμα γαλακτος 100 γρ.
    κρεμα γαλακτος 400 γρ. παγωμενη και χτυπημενη σε σαντιγι (να εχει μορφη και υφη γιαουρτιου)
    μπισκοτα 225 γρ. σοκολατας oreo κομμενα με το χερι
    κουβερτουρα 60 γρ.σταγονες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη
  2.  μεχρι να ασπρισουν και παρουν την μορφη κρεμας.
  3. Προσθετουμε το ξυσμα λεμονιου,τις βανιλιες
  4.  και τελος το αλευρι με το κακαο
  5.  και ανακατευουμε με πλαστικη σπατουλα απαλα απο κατω προς τα επανω
  6.  μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
  7. Στρωνουμε λαδοκολλα σε ταψακι Νο24 και απλωνουμε το μιγμα μας. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20-25 λεπτα.
  8. Αφηνουμε να σταθει το παντεσπανι 5-10 λεπτα και αφαιρουμε την λαδοκολλα.
  9. Σε κατσαρολακι βαζουμε την ζαχαρη με το νερο να βρασουν για το σιροπι.Απο την ωρα που αρχιζει να κοχλαζει το νερο κραταμε 2 λεπτα μονο και αφαιρουμε απο την φωτια.Τοτε προσθετουμε το κονιακ.
  10. Με ενα ψωμομαχαιρο κοβουμε το παντεσπανι..το χωριζουμε δηλαδη σε 2 δισκους.
  11. Σε κατσαρολιτσα ζεσταινουμε τα 100 γρ.κρεμα γαλακτος
  12.  ριχνουμε την τεμαχισμενη κουβερτουρα
  13.  και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
  14. Αφου εχουμε παγωσει πολυ καλα τον καδο του μιξερ μας μαζι με το εξαρτημα χτυπαμε για 4-5 λεπτα τις παγωμενες κρεμες γαλακτος σε σαντιγι.
  15. Προσθετουμε λιγη λιγη σαντιγι στην λιωμενη σοκολατα μας και ανακατευουμε μεχρι να τελειωσει η σαντιγι και δουμε μια αφρατη αερινη μους.
  16. Χωριζουμε την μους σε δυο ισα μερη.Στο ενα μερος σπαμε με τα χερια μας τα μπισκοτα προσθετουμε τις σταγονες κουβερτουρας ανακατευουμε καλα,και την υπολοιπη την κραταμε για να καλυψουμε εξωτερικα την τουρτα.
  17. Με πινελο σιροπιαζουμε τον πρωτο δισκο παντεσπανι οσο θελουμε..
  18. προσθετουμε την μους με τα μπισκοτα την στρωνουμε ομοιομορφα,
  19. σκεπαζουμε με το δευτερο παντεσπανι το σιροπιαζουμε οσο θελουμε
  20. και καλυπτουμε την επιφανεια και τα πλαινα της τουρτας με την σκετη μους.
  21. Διακοσμουμε την τουρτα αναλογα με το γουστο μας. Την διατηρουμε στο ψυγειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Απριλίου 2016