ΓΛΥΚΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ!!!

Ευκολη, γρηγορη και γευστικοτατη τουρτα σοκολατινα που το μονο που θα σας αφησει θα ειναι οι καλυτερες εντυπωσεις!!!

svg210
Μερίδες: 8 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • μπισκοτα 250 γραμμ. γεμιστά σοκολάτας
    βούτυρο 100 γραμμ. λιωμένο κρύο
    μαρμελαδα 2 κ.σ. φράουλα
    φράουλες 250 γραμμ φρέσκες κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και σκουπισμένες)
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    κρέμα γάλακτος 500 γραμμ.
    σοκολατα 400 γραμμ. με περισσότερη από 60% περιεκτικότητα σε κακάο, θρυμματισμένη
    βούτυρο 1 κ.σ.
    λικέρ φράουλα 2 κ.σ. ή κονιάκ
    φράουλες Λίγες φρέσκες για το γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ
  2.  και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο.
  3.  Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα.
  4.  Το απλώνουμε σε φόρμα– δαχτυλίδι 26 εκ. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει.
  5.  Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε.
  6.  Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν. Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30΄.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος
  8. να έρθει σε σημείο βρασμού.
  9.  Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε για 1΄.
  10.  Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  11. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο.
  12.  Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. Προσοχή: Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει. Αφήνουμε 10΄-15΄ να κρυώσει το μείγμα.
  13.  Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Απριλίου 2012