Ειναι απο τα κουλουρακια που δεν μπορεις να σταματησεις στο ενα.
Συνοδευουν τελεια τον καφε και το τσαι μας.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!!!
50
Μερίδες: 65 κομματια
Μέτριο
Συστατικά
ελαιόλαδο 2½ φλ. τσαγιού
κόκκινο κρασί 1 φλ. τσαγιού
χυμό πορτοκάλι ½ φλ. τσαγιού
ζάχαρη 1½ φλ. τσαγιού
κανέλα 1 κ.σ.
γαρύφαλλο 1 κ.γλ.
Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 πορτοκαλι
μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ.
σόδα μαγειρικής ½ κ.γλ.
αλεύρι 1 κιλό μαλακό κοσκινισμένο όσο σηκώσει
ζάχαρη 2 κ.σ. καστανή ή κρυσταλλική
σουσάμι ½ φλ. τσαγιού καβουρντισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ' ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρασί,
την κανέλα, το γαρίφαλο
και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.
Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι,
ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Πλάθουμε σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Οκτωβρίου 2012
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου
ΥΓ:Μπορειτε να φτιαξετε διαφορα σχεδια με κουπ πατ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια